We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een woning van CLT: hoe richt ik dat in?

  23.09.2022

  Het aantal nieuwbouwwoningen dat op dit moment in Nederland gebouwd wordt in hout stijgt. Houtbouw is niet alleen een duurzamere keuze ten opzichten van ‘tradioneel’ bouwen in baksteen. Het zorgt ook voor een aangenaam leefklimaat in huis. Maar als je huis voor het grootste gedeelte uit hout bestaat, hoe richt je dit dan in? En welke duurzame keuzes kun je maken om je huis volledig naar eigen wens in te richten?

  “Het CLT hout, dat zichtbaar blijft in de woning, zorgt voor een unieke sfeer.”

  CREATIEVE SESSIES
  Om deze vragen te beantwoorden organiseerden we dit weekend in opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling een 2-tal creatieve sessies voor de toekomstige bewoners van nieuwbouwplan Zuiver Bosrijk in Meerhoven. Bosrijk wordt een woonomgeving met oog voor duurzaamheid en verbinding. De woningen in dit project worden volledig gebouwd in CLT houtbouw. Hierdoor zijn vrijwel alle wanden en plafonds van hout. Voor veel bewoners is het een mooie uitdaging om al dit hout te combineren met de juiste kleuren en materialen.

  “Voor veel bewoners is het een mooie uitdaging om al dit hout te combineren met de juiste kleuren en materialen.”

  VERRASSENDE EN DUURZAME KEUZES
  Samen met onze partners Maikel Sleegers [Lichtstudio Helder] Theo de Zeeuw en Timme Grummels [Tarkett] en Marleen Janssen [De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting] heeft het team van Hal2 – Interieurontwerp | Realisatie tijdens een aantal inspirerende presentaties de toekomstige bewoners laten zien hoe je bij de inrichting van je woning verrassende en duurzame keuzes kunt maken. En tijdens een creatieve workshop hebben we aan de hand van tafel vol kleur- en materiaalsamples laten zien dat je ook in een houten huis interessante combinaties van materialen en kleuren kunt maken!

   

  Meer verhalen