We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Wonen met oog voor
  duurzaamheid en verbinding

  27.01.2022

  In de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven ligt, vlak bij het Meerbos en het Beatrixkanaal, de wijk Bosrijk. In dit gebied omringt door bomen, realiseert BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling nieuwbouwplan Zuiver Bosrijk. Een woonomgeving met aandacht voor duurzaamheid en verbinding.

  Het plan Zuiver bestaat uit 3 bebouwde plekken tussen de bomen: De Kruin, De Stam en De Bast. In totaal zijn het 32 woningen in clusters van 8 tot 13 woningen met groene daken en terrassen. De gevels bestaan uit hout in combinatie met veel glas, waardoor buiten een verlengstuk wordt van binnen.

  “Het CLT hout, dat zichtbaar blijft in de woning, zorgt voor een unieke sfeer.”

  FLEXIBEL WOONCONCEPT

  De woningen worden gebouwd met een flexibel en modulair woningconcept. Boven wonen en beneden slapen of juist andersom. Als bewoner ben je vrij om te bepalen hoe jouw ideale woning eruitziet.

  Om potentiële kopers te inspireren en de mogelijkheden van deze bijzondere woningen te laten zien. Heeft Hal2 in opdracht van BPD  een aantal indelingen voor deze modulaire woningen geschetst. Om zo verschillende mogelijkheden voor de indeling in beeld te brengen. Voor 3 type woningen is met een frisse blik naar de indeling van 1 van de verdiepingen gekeken. Op deze manier is het heel zichtbaar gemaakt dat je echt vrij bent om je woning naar eigen inzicht in te delen.

  “Puur en Sober” een sfeer waarin veel ruimte is voor natuurlijke kleuren en materialen. Aangevuld met vergrijsde groentinten, versterkt dit moodboard het binnen buiten gevoel.”

  EEN INTERIEUR MET DUURZAAM CLT HOUT IN DE HOOFDROL

  De woningen worden gebouwd met duurzaam CLT hout, dat zichtbaar blijft in de woning en de sfeer die hierdoor ontstaat is uniek. Het lichte hout is een heel bepalend element in het interieur. Om te laten zien hoe je dit op een mooie manier kunt combineren met andere kleuren en materialen, zijn er naast de indelingen ook drie moodboards gemaakt. De moodboards verschillen van elkaar in kleur, sfeer en materiaal, maar zijn alle drie vormgegeven met duurzame en verantwoorde materialen als uitgangspunt.

  Het moodboard ‘New Nordic’ combineert verschillende houttinten met een kleurenpallet van naturellen.
  Maar dit moodboard laat ook zien dat je blank hout juist ook zou kunnen voorzien van een (natuurlijke) kleur. Om zo in het interieur, binnen dit kleurenpallet, toch contrast aan te brengen. ‘Retro chique’ toont meer lef. Door uitgesproken kleuren met het lichte hout te combineren. Het laatste moodboard ‘Puur en Sober’, bestaat zoals de naam al zegt vooral uit natuurlijke kleuren en materialen. Aangevuld met vergrijsde groentinten, versterkt dit moodboard het binnen buiten gevoel.

   

  Meer verhalen