We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Inspiratietour door Parijs
  tijdens Maison et Objet.

  27.09.2021

  Het Hal2 team bezocht onlangs de ‘Paris design Week’ en ‘Maison et Objet‘ in het beursgebouw van Parijs. Om inspiratie op te doen en  nieuwe interieurtrends te spotten. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe producten en merken voor onze projecten.

  Maud vertelt vanuit Hal2 Wonen wat haar is opgevallen tijdens ons bezoek aan Parijs.

  “Natuurlijke materialen, kleurrijk, jong en een overkill aan ‘schaapjes’.

  Maison et Objet was voor ons de eerste beurs na een lange tijd nergens naar toe hebben gekund. Eén dag de beurshallen bekijken, één dag de stad in. We hebben veel verschillende dingen kunnen zien. Nieuwe maar ook, voor ons, al bekende dingen. In grote lijnen waren er een aantal ‘onderwerpen’ die erg opvielen. Deze heb ik op een rijtje gezet om een samenvattend beeld te creëren van deze dagen.

  Opvallend was de grote hoeveelheid natuurlijke materialen, kleurrijk en jong, up-/recycling, rots/steen achtige objecten, organische vormen en een overkill aan “schaapjes”. Om maar direct toe te lichten waar ik op doel met een overkill aan “schaapjes”, overal waar je keek zag je objecten/meubilair in bouclé stof of een variant daarop. Met een duidelijke link naar bijvoorbeeld de bekende stoel van &Tradition Little Petra. Hier moeten we natuurlijk niet in doorslaan, dat zou jammer zijn. Maar er zaten zeker mooie nieuwe onderdelen tussen zoals bijvoorbeeld bij Ferm Living.

  Natuurlijke materialen werden veel weergegeven in handgemaakte pure producten. Dit zag je ook in mooie zaakjes in de stad terug. Sober en sereen. Imperfectie.

  “De Artystudio was een opvallende zone waarin duidelijk ‘outside the box’ werd gedacht.”

  Kleurrijk en jong viel me bij verschillende stands op, zoals bij Hübsch en bij Broste Copenhagen. Ze gebruikten frisse kleuren gecombineerd met primaire kleuren. Veel afgeronde vormen maar toch strak. En vooral ook veel contrast.

  De tentoonstelling Craft met verschillende stijlstudio’s waren ingericht met alle merken/producten die over de gehele beurs terug te vinden waren. De Artystudio was een opvallende zone waarin duidelijk ‘outside the box’ werd gedacht. Een mooie wand met tekeningen van Jaime Hayón waren hierin ook terug te vinden. Erg inspirerend.

  Een voor ons nieuw merk, gebruikte oude wijnflessen voor een nieuw doel. Je kon ze zo laten bijsnijden/verwerken dat er een karaf, vaas of glaasje van werden gemaakt. ‘winebottles with a mission’.

  Restaurant Terra in de wijk Le Marais. Een toffe plek waarbij ze je het gevoel geven dat je in een plantenkas zit.

  Ook in de stad zelf is tijdens de beurs een hoop te zien. Zo had Moooi een woning in de stad ingericht met producten uit hun eigen collectie. Een prachtig Frans appartement waar de producten goed naar voren kwamen. Interessante karpetten met organische patronen maar ook de prachtige Meshmatics kroonluchter was er te zien.

  Als interieurliefhebber hebben we daarnaast natuurlijk ook nog wat leuke plekken in de stad opgezocht die we graag wilde bekijken, zoals het restaurant Terra in de wijk Le Marais. Een toffe plek waarbij ze je het gevoel geven dat je in een plantenkas zit. Gecombineerd met bepaalde elegante elementen waardoor het een prettige sfeer krijgt. Gelukkig kwamen we de eigenaar tegen toen we met onze neuzen tegen de ruit gedrukt stonden en mochten we even een kijkje binnen komen nemen!

  Meer verhalen