We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Interview met Stijn Poelstra, huisfotograaf

  05.11.2019

  Stijn is de huisfotograaf van Hal2. Hij heeft al menig interieur op de gevoelige plaat gezet en is de aangewezen persoon om de visie en kermerkende stijl van Hal2 te vertalen naar beeldende portretten. Stijn gaat graag met Bart en zijn opdrachtgevers mee op pad om getuige te zijn van de unieke interieurs die Hal2 oplevert en de speciale synergie die tijdens het project tussen Hal2 en de opdrachtgever ontstaat.

  Wat vind je zo leuk aan de opdrachten van Hal2?

  Het leuke er aan is dat het een erg prettige samenwerking is. Je hebt toch een klik nodig om echt plezier in je werk te hebben. Gedurende de jaren heb ik bovendien veel respect opgebouwd voor Hal2 en de manier waarop zij projecten aanvliegen. Ze zijn enorm energiek en recht door zee, een combinatie die wel wat gewenning vraagt, maar wel garant staat voor een heel gaaf resultaat. Daarnaast vind ik het prachtig om te zien hoe ver ze gaan om een ontwerp onderscheidend te maken. Het detail in een ontwerp van Hal2 gecombineerd met de maatwerk elementen maakt het werkelijk uniek in hun branche. En de samenwerking met vakspecialisten en kunstenaars levert ook prachtige plaatjes op. Niet alleen op mijn scherm maar ook als interieurontwerp.

  “Het leuke is, of uitdagend moet ik misschien zeggen, dat ze elk ontwerp werkelijk tot in elk detail doorontwerpen. Dat moet ik mooi en sprekend op de foto zetten.”

  WAT MAAKT HET UIT FOTOGRAFIE OOGPUNT SPECIAAL?

  Het leuke is, of uitdagend moet ik misschien zeggen, dat ze elk ontwerp werkelijk tot in elk detail doorontwerpen. Dat moet ik mooi en sprekend op de foto zetten.

  Vergelijk het een beetje met een restaurant. Stel je gaat een avond lekker uit eten. Je komt binnen en de ontvangst verrast je, je wordt warm welkom geheten en naar je plaats geleid, je krijgt een lekker apéritief, de sfeer is goed, de muziek past en de tafelaankleding ook, het licht is perfect en het is aangenaam warm, de bediening is kundig en vriendelijk, het eten is heerlijk en de wijn past er perfect bij.

  Stel je nou eens voor dat het eten net zo lekker is als hierboven, maar dat het aan de andere aspecten schort. Tuurlijk, je hebt lekker gegeten, maar was de avond een succes?

  Die beleving, dat gevoel, hun aandacht voor detail en de energie die ze er in steken om net die extra stap te zetten. Dat vertaalt zich in het resultaat, en dat zie je en dat voel je. Ik vind het tof om daar een onderdeel van te zijn als fotograaf.

  Wat vind je kenmerkend aan de samenwerking met Hal2?

  Als ik met Bart op pad ben, zie ik aan de manier waarop zijn opdrachtgever met hem praat, dat ze volledig op hun gemak zijn. Je ziet dat ze een sterke band opgebouwd hebben, en het ademt een sfeer van laagdrempeligheid in de communicatie. Zijn kracht zit hem ook in de juiste snaar raken bij de opdrachtgever. Ik krijg altijd het gevoel dat mensen hem echt hebben leren kennen en het oprecht op prijs stellen als hij op het project rondloopt. De interactie klopt gewoon, alsof je een soort synergie ziet ontstaan. Dat vind ik mooi om te zien.

  Heb je een Hal2 project dat je is bijgebleven?

  Het nieuwe Royal Agio is me bijgebleven. Als je het hebt over een ontwerp tot in detail uitwerken, dan zou je daar eigenlijk eens moeten gaan kijken. Het niveau aan maatwerk elementen en details daar is ongelooflijk. Zeker als je je realiseert dat ze alles zelf ontworpen hebben. De rookkamer, de sigarenkistjes aan de muur. En het klinkt misschien voor de hand liggend: sigarenkistjes bij Agio, maar als je het ziet kun je niet anders dan onder de indruk zijn. Ook de signing bij Driessen is echt heel speciaal.

  Meer verhalen