We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Interview met Jeroen Driessen, CEO Driessen Groep

  05.10.2019

  Driessen is een familie van bedrijven in het domein van mens en werk. Het bedient ruim duizend organisaties en biedt, na een stevige groei, een warme werkplek aan zo’n 250 leden van de Driessen familie. Deze groei betekende dat er behoefte was aan meer ruimte. Maar niet te veel, het familiaire, warme gevoel dat de Driessen familie ambieert, mag niet verloren worden. Daarnaast is een belangrijke eis voor deze renovatie: breng het menselijke en het digitale samen. Ook de ligging in de natuur, de daarop afgestemde, huidige architectuur en het kenmerkende Brabantse karakter zijn uitgangspunten voor het nieuwe interieurontwerp.

  Wat was jullie vraag aan Hal2?

  Eigenlijk was onze vraag drieledig.

  1)      We wilden meer ruimte in ons nieuwe pand, maar ook weer niet te veel. Een subtiele balans tussen een noodzakelijke uitbreiding om onze groei te accommoderen, maar wel met het familiaire, warme Driessen gevoel.

  2)      Uitgangspunt moest zijn: breng het digitale en het menselijke samen. Door het hele pand zie je digitale oplossingen die op een menselijke manier geïmplementeerd zijn.

  3)      Een tweede uitgangspunt moest zijn: stem het nieuwe interieurontwerp af op de drie Driessen pijlers: de verbondenheid met de natuur, waaronder de unieke ligging van het pand. Verweef het Brabantse karakter in het design. En verzin een manier om de huidige kenmerkende architectuur passend in het geheel de integreren.

  Ohja, en we wilden graag een intern kinderdagverblijf in ons nieuwe pand.

  Hoe zijn jullie bij Hal2 terecht gekomen?

  We hebben Hal2 een jaar of 7 geleden voor het eerst ontmoet. Ze hebben toen ons eerste pand onder handen genomen. Dat ging uiteindelijk veel verder dan een interieurontwerp alleen. Ze hebben eigenlijk het Driessen gevoel wat ik zo duidelijk voor ogen had, vertaald in een interieurstandaard die nu voor de hele familie geldt. Daarnaast verliep de samenwerking zo fijn, dat we vanaf dat moment voor elke verbouwing of herinrichting Hal2 inschakelen om het project samen aan te vliegen.

  “We zijn elke dag blij om hier te werken en onze relaties te ontvangen. Echt hartstikke blij”

  WAT IS ZO PRETTIG SAMENWERKEN MET HAL2?

   

  Ik vind het prettig dat het een relatief kleine partij is. Gesprekken die je voert in de inventarisatie- en conceptfase voer je met dezelfde mensen die je gedurende het traject begeleiden en na oplevering de sleutel overhandigen. Niets van de communicatie gaat over de lijn verloren, en dat is denk ik de kracht. De vertaling van het gevoel dat ik wil overdragen naar ons nieuwe interieurconcept past echt naadloos bij wat ik voor ogen had.

  Wat vind je een bijzondere ruimte in het pand?

  Het restaurant vinden we echt een bijzonder plekje in ons nieuwe pand. Dit is helemaal ingericht in het thema streetfood. Je waant je bijna op een foodmarkt als je hier binnen wandelt. Dat maakt onze lunch wel extra speciaal. Maar we zijn ook erg blij met de inpandige kinderopvang die we hebben gerealiseerd. Dit was een van de vragen die we aan Hal2 stelden. De manier waarop ze dit in ons nieuwe pand hebben geïntegreerd en de unieke uitstraling die het heeft gekregen, heeft ons echt positief verrast.       

  Meer verhalen