We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een stadse nieuwbouwwoning van vier verdiepingen, hoe deel je die in?

  05.08.2019

  Suzanne Broekhof en haar partner Michiel Lampe kochten een nieuwbouwwoning die zij grotendeels konden indelen zoals ze dat zelf wilden. Een hele uitdaging voor het samengestelde gezin met vier grote dochters, want ieder had zo zijn of haar wensen. Suzanne wist dat ze hier goed de hulp van professionele interieurontwerpers bij kon gebruiken. Haar collega’s raadden Hal2 aan. Online was ze het bedrijf ook al tegengekomen in haar zoektocht naar de juiste ontwerpers, dus werd er een kennismakingsgesprek ingepland.

  Met welke vraag kwam je bij Hal2?

  We hebben een groot huis binnen een project gekocht. De buitenkant stond vast, maar de indeling binnen, van alle vier de etages, mochten we nog grotendeels zelf bepalen. We hebben Hal2 in eerste instantie tijdens de intake gevraagd om vooral met ons mee te denken over de indeling. Welke functie komt waar? We hadden een aantal wensen zoals een aparte chill-ruimte voor de kinderen, maar het liefst wel met een beetje contact met de grote woonruimte. Verder stonden onder andere een slaapverdieping voor onze dochters, een ruime keuken met een kookeiland en voldoende bergruimte op ons lijstje. We hebben aangegeven dat het ontwerp best een beetje gewaagd mocht zijn.

  “Ik moet er niet aan denken dat ik dat lichtplan zelf had moeten maken”

  inhoud bepalen op basis van gekozen beeld

  HOE VERLIEP HET PROCES NAAR HET UITEINDELIJKE RESULTAAT?

   

  Binnen zes weken kwam Hal2 bij ons terug met twee uitgewerkte plattegronden voor elke verdieping. We konden dus kiezen uit twee indelingen voor elke verdieping. Met die plattegronden op zak zijn we een maand naar Japan gegaan. We dachten dat we er lang over zouden moeten denken, maar eigenlijk waren we er heel snel uit. Met nog een paar kleine praktische aanpassingen hadden we dus al snel ons definitieve ontwerp.

  Omdat de samenwerking goed verliep heeft Hal2 ons daarna nog geholpen bij het elektraplan en het verlichtingsplan en zijn ze met een voorstel voor de styling gekomen. Hal2 heeft ook geholpen bij het ontwerp van de keuken en de keuze voor materialen en kleuren. Daarnaast coördineren ze de interieurbouw en controleren ze tijdens de bouw of alles wel volgens tekening gerealiseerd wordt.

  Komen er dingen in het ontwerp voor waar jullie zelf niet opgekomen waren?

  Jazeker! We hadden zelf waarschijnlijk nooit de keuken bedacht op de plek waar die nu zit. Ook zit in het ontwerp nu een heuse wijnkamer. De indeling van de slaapverdieping van de kinderen is ook verrassen, inclusief twee badkamers voor de meiden. Dat is echt ideaal. Een leuk detail is de glazen plaat die ons vanuit de woonkamer op de eerste verdieping zicht geeft op de chill-ruimte voor de kinderen. Hal2 heeft heel slim naar de ruimte gekeken. Het verzetten van een muurtje, wat op het oog eenvoudig lijkt, geeft soms al een verrassend ander effect.

  Wat is volgens jullie het voordeel van werken met Hal2?

  Onze eigen inbreng wordt serieus genomen. We werken echt samen om tot de mooiste oplossing te komen. Én ze ontzorgen echt. Ik moet er niet aan denken dat ik dat lichtplan zelf had moeten maken, laat staan het zo gedetailleerd aanleveren aan de aannemer.   

  Meer verhalen