We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Jos van der Hulst over zijn nieuwe pand

  05.09.2019

  Familiebedrijf De Klerk is sinds 1950 toonaangevend op het gebied van bloemsierkunst en interieurbeplanting. Ze zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor hun klanten: multinationals, mkb, eenmanszaken en particulieren. Hun werkgebied strekt zich uit van Groningen tot Brussel. De Klerk begon ooit begon als de lokale bloemist en groeide in de afgelopen decennia uit tot de specialist in interieurbeplanting. Ook Hal2 werkt graag samen met De Klerk in hun projecten.

  De rol als lokale en regionale specialist op het gebied van bloemsierkunst heeft het bedrijf nog steeds. Tegenwoordig is een team van bijna 50 medewerkers dagelijks in de weer. Ongeveer de helft daarvan in hun kantoor met showroom en werkplaatsen, de andere helft onderweg naar en actief bij klanten door het hele land en onze zuiderburen. De volledige renovatie van het pand is ontworpen en uitgevoerd door Hal2. Algemeen directeur en eigenaar Jos van der Hulst vertelt over de samenwerking met Hal2.

  Met welke vraag kwam je bij Hal2?

  We zochten voor het bedrijf meer ruimte en vonden dat in ons huidige pand. Dit pand was ruim, maar daar was ook alles mee gezegd. We hebben het van een troosteloos pand weten te transformeren naar een droomlocatie. Daar ging heel wat werk aan vooraf. We wilden een goed ontwerp voor de kantoorruimte, een showroom en twee werkplaatsen. Eén gekoeld voor bloemen en één verwarmd voor planten. In de pitchfase kwam Hal2 het sterkst uit de bus. Onze smaken liggen dicht bij elkaar en ik had er een goed gevoel bij. Wat fijn was; we hadden de tijd om iets goeds neer te zetten en die tijd hebben we ook gebruikt.

  “Over werkelijk elk onderdeel in het pand hebben we nagedacht.”

  De volledige renovatie van het pand is ontworpen en uitgevoerd door Hal2.

  ZIJN JULLIE VERRAST IN DE ONTWERPFASE?

  Een van de voorstellen waar we echt heel vrolijk van werden, is de combinatie van de verbinding naar de kantoren en de vergaderruimte met een vergaderunit onder de trap. Dat is helemaal uit de koker van Hal2 gekomen. Ik heb in dit traject veel samengewerkt met onze eigen styliste, mijn nichtje Marleen, en we weten allebei heel goed wat we mooi vinden. Samen met Evi van Hal2 hebben we alle te gebruiken materialen doorgesproken. Dat verliep heel prettig. Natuurlijk hadden we ook wel eens een flinke discussie. Zo wilden wij in de vergaderruimte geen houten tafel aangezien er op meerdere plekken in het pand al met hout werd gewerkt. Uiteindelijk hebben we wat anders gekozen en dat bleek ook prima te werken.

  En hoe kwamen jullie tot het uiteindelijke resultaat?

  In het proces hebben werkelijk alles besproken wat je maar kunt bedenken bij een flinke renovatie. Het dak, elektra, handgrepen, vergadertafel. Over alles hebben we nagedacht. Geert was de projectleider vanuit Hal2 en blonk uit in wat hij deed. Soms was hij zelfs bijna té gedetailleerd. Daar moet je tegen kunnen. Het was voor ons een enorme geruststelling dat hij alles onder controle had. Een mooi voorbeeld is een meeting over ons pand waarbij ik 26 punten voor mezelf had opgeschreven  die ik wilde afstrepen. Onder de bezielende leiding van Geert waren voordat ik mijn voorbereide punten kon aanhalen, al die 26 punten al besproken. Dit staat echt symbool voor de samenwerking. De zorg en aandacht voor ons bleef tot het laatste puntje op de i stond.  

  Meer verhalen