We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  KNLTB is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor

  05.12.2019

  De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland. Ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 560.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. De organisatie adviseert en ondersteunt o.a. besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen.

  Het kantoor van de KNLTB in Amersfoort en het Nationaal Trainingscentrum in Almere zijn verhuisd naar een geheel nieuw onderkomen in Amstelveen. Onder de gezamenlijke naam Nationaal Tennis Centrum (NTC) brengen ze  hier toptennis en breedtesport samen. Een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland. Hal2 ontwierp en realiseerde het interieur van het kantoor. Algemeen directeur van de KNLTB Erik Poel was nauw betrokken bij het ontwerpproces.

  Wat was de opdracht voor Hal2?

  We kregen een kale ruimte opgeleverd waar nog van alles in mogelijk was. Op onze oude werkplek was weinig inspiratie te vinden qua interieur en dit lege nieuwe pand was de uitgelezen kans om echt een tennissfeer neer te zetten. We hebben aan Hal2 gevraagd of ze ons kantoor wilden inrichten met de beleving van onze tak van sport. In een van de eerste bijeenkomsten met Hal2 hebben we onder andere schoenen met gravel en een oud houten racket meegenomen. Elementen die we graag terug wilden zien in ons pand. De materialen in tennis zijn zo geëvolueerd, dat wil je laten zien. Maar ook de ondergrond waar op gespeeld wordt kan prikkelen: gras, gravel, hardcourt. Je ziet het nu allemaal terug in ons kantoor.

  “Dit was de uitgelezen kans om echt een tennissfeer neer te zetten”

  Hal2 ontwierp en realiseerde het interieur van het kantoor. Algemeen directeur van de KNLTB Erik Poel was betrokken bij het ontwerpproces.

  HOE GINGEN JULLIE SAMEN TE WERK?

  Het was een intensief proces. Na de eerste voorstellen gingen we meer de diepte in. Hal2 is in de tenniswereld gedoken en kwam met mooie voorstellen voor ons interieur. Ze zijn heel zorgvuldig te werk gegaan. De projectgroep met mensen van ons en van Hal2 overlegde op vaste momenten. Nadat we het eens waren over de look en feel, zijn we samen verder gaan kijken naar de kleurstelling en het meubilair. We wilden een gezonde balans van fun en zakelijk. Daar waren we het snel over eens. Het belangrijkste is dat ons team hier lekker kan werken. De fun zit ‘m in de details. Zo zijn alle deurklinken een racketgreep en vind je door het hele pand knipogen naar de tenniswereld, zonder dat het doorslaat in gekkigheid.

  En hoe bevalt het kantoor nu jullie er daadwerkelijk zitten?

  We krijgen veel complimenten van onze medewerkers en bezoekers. Het is goed te zien dat hier professionals over hebben nagedacht. Ik zie nog telkens dingen hier waar ik van moet glimlachen. Lampen die in een vergaderzaal op verschillende hoogten hangen zoals een tennisbal stuitert. Tapijtsoorten en kleurgebruik alsof je op de tennisbaan staat. De tennisbeleving is echt mooi doorgevoerd. We hebben prettig samengewerkt en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat.  

  Meer verhalen