We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een nieuw pand voor MTA

  05.02.2020

  MTA in Helmond heeft ruim 100 medewerkers en is een internationale speler in de wereld van mechatronica. Als een echte netwerkregisseur ontwikkelt MTA samen met en voor hun klanten een diversiteit aan mechatronische machines en systemen om die vervolgens seriematig te bouwen. Enkele voorbeelden zijn machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, systemen voor het aanbrengen van krimpfolie op verpakkingen, modules voor industriële 3D metaalprinters en robotisering in onder andere de agrofood.

  In de afgelopen 17 jaar is MTA enorm gegroeid en het bedrijf zat hierdoor uiteindelijk verspreid over 3 panden. Geen ideale situatie en daarom bouwden ze een compleet nieuw pand aan de Maisdijk. Een pand waar het hele bedrijf bij elkaar zit en de lijnen (weer) kort zijn. Samenwerken staat centraal bij MTA.

  Mededirecteur Robert Manders is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het interieur voor het nieuwe pand en vertelt over de samenwerking met Hal2.

  Wat heeft de doorslag gegeven om voor Hal2 te kiezen als interieurarchitect?

  Dat was een combinatie van een aantal verschillende dingen. Als eerste de referenties, verschillende eerder gerealiseerde projecten sluiten goed aan bij de vraag en onze wensen. Daarnaast dankzij de uitgebreide pitch die ze gegeven hebben. Een flinke portie enthousiasme heeft ons het vertrouwen gegeven dat de opdracht bij Hal2 in goede handen is.

  “In het nieuwe pand hebben we bij uitstek de kans om een optimale invulling te geven aan samenwerken en verbinden.”

  Meest centraal in de opdracht stonden het Café, de Tribune en de Experience.

  WAT WAS DE OPDRACHT VOOR HAL2?

  Samenwerken en verbinden zijn cruciale aspecten binnen onze organisatie. In het nieuwe pand waarin alle activiteiten vanuit de 3 panden weer onder één dak komen hebben we bij uitstek de kans om een optimale invulling te geven aan samenwerken en verbinden. Het pand, ontworpen door Pauwert Architectuur, is hierop ingericht. Voor Hal2 was het de opdracht om het interieur een functionele, maar vooral ook sfeervolle invulling te geven. Meest centraal in de opdracht stonden het Café, de Tribune en de Experience. Een fijne plek voor een informeel overleg of de lunch.

  Hoe vond je de samenwerking met Hal2 en zitten er ideeën in het ontwerp waar jullie zelf niet opgekomen waren?

  De samenwerking is absoluut fijn en soepel verlopen en het resultaat mag er zijn. We zijn schouder aan schouder opgetrokken en het ontwerpteam heeft zich goed ingeleefd in de sfeer en cultuur van ons bedrijf. We dachten zelf een aardig beeld te hebben van hoe het interieur eruit moet zien. Hal2 heeft hier toch veel creativiteit aan toegevoegd. In het interieur van ons nieuwe pand zie je een mooie combinatie van onze wensen op het gebied van functionaliteit en sfeer en de expertise en creativiteit van Hal2.

   

   

  Meer verhalen