We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  De gelegenheid bij de haren grijpen

  07.04.2023

  Voor Susannah Miyongsa deed zich onlangs een mooie kans voor, namelijk een eigen ruimte om een mooie kapperszaak te beginnen. Deze kans werd direct bij de haren gegrepen. Een mooi pand net buiten de binnenstad van Eindhoven met een industrieel karakter. De vraag werd bij Hal2 neergelegd om de ruimte optimaal in te richten, rekening houdend met de gebruikswensen van de klant.

  “De maatwerk kast geeft sfeer, opbergruimte en zorgt ervoor dat de ruimte geborgen aanvoelt”

  GEBRUIKSWENSEN VERTALEN

  Voordat Hal2 begint met ontwerpen wordt eerst uitvoerig besproken wat de gebruikswensen voor de ruimte zijn. Mede door Hal2 al vroeg in het traject te betrekken is vrijwel alles nog mogelijk op bouwtechnisch gebied. Er wordt goed gekeken naar de ruimte en de lichtinval.

  De wens van Susannah is om een mooie ruimte te creëren voor 2 kappersstoelen, een ruimte voor een wasgelegenheid maar ook een zithoek. De wens is dat klanten hier kunnen wachten op hun afspraak of na afloop een kop koffie kunnen drinken. Hoe krijg je al deze wensen in één ruimte zonder dat het als een onrustig geheel aanvoelt? Hal2 ontwierp hiervoor een maatwerk kast die de ruimte waarin de kappersstoelen en zithoek zich bevinden, scheidt van de ruimte waarin de was unit staat. De maatwerk kast geeft sfeer, opbergruimte en zorgt ervoor dat de ruimte geborgen aanvoelt. Door delen van de kast open te laten is er zicht op de entree, waardoor je toch alles in de gaten kunt houden.

  “Een fijne sfeer waarin veel ruimte is voor natuurlijke kleuren en materialen. Aangevuld met accentkleuren zoals rood en groen, versterkt dit moodboard het warme toegankelijke gevoel.”

  SCANDINAVISCHE INVLOEDEN

  Een wens op esthetisch niveau was om de kale, vrij industriële basis van het pand, veel warmte te geven. Veel items zijn uitgevoerd in duurzaam hout, dit geeft een mooi contrast met de gevlinderde betonvloer. De vlonder waar de was unit op staat is afgewerkt met een eiken parketvloer welke een speciale afwerking laag heeft gekregen waardoor deze waterafstotend is. De meubels die zijn toegepast zijn van Scandinavische afkomst. Als accentkleuren zijn rood en groen toegevoegd, in subtiele gebaren zoals in lampjes, stoffering en maatwerk. Het resultaat is een fijne sfeer waarin veel ruimte is voor natuurlijke kleuren en materialen. Een duurzame keuze voor de toekomst.

   

  Meer verhalen