We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Orgatec 2022: het kantoor van morgen kan overal zijn!

  08.11.2022

  Met dit thema trapt de eerste Orgatec beurs in 4 jaar tijd af. En na de afwezigheid van 4 jaar, zijn de verwachtingen van deze innovatieve beurs op het gebied van Werken hoog. Het team van Hal2 reist af naar Keulen om de nieuwste interieurtrends en -ontwikkelingen te bekijken. Iris vertelt vanuit Hal2 Werken wat haar is opgevallen tijdens het bezoek aan de beurs in Keulen.

  Onze werkwerelden zijn de afgelopen twee jaar sneller veranderd dan op bijna elk ander moment in de geschiedenis. Thuiswerken, online meetings, multilokaal en virtueel werken stellen nieuwe eisen aan werkomgevingen. Werkplekken moeten flexibeler en tegelijkertijd duurzamer worden.

  Op de beursvloer is dan ook vooral een enorme hoeveelheid ontwikkelingen op het gebied van flexibel en hybride werken te zien. Er is volop aandacht voor oplossingen die de werkomgeving aantrekkelijker maken voor teamwork, uitwisseling van ideeën en sociale interactie. Om ruimtes te creëren die nieuwe en creatieve manieren van werken ondersteunen.

  “Er is volop aandacht voor oplossingen die de werkomgeving aantrekkelijker maken voor teamwork, uitwisseling van ideeën en sociale interactie.”

  KLEUR(contrast)

  Kleur in de werkomgeving is een MUST, als je de verschillende stands op de beurs bekijkt. Het kleurenpallet varieert van warme terra tonen al dan niet gecombineerd met heldere kleuren als blauw of groen. Tot meer uitgesproken kleurgebruik, waarin kobalt blauw en helder oranje echte eyecatchers zijn, maar ook paarstinten komen regelmatig voorbij. Dat de werkomgeving allang niet meer kleurloos en grijs hoeft te zijn, is niet nieuw. Maar het heldere kleurgebruik met complementaire kleuren dat is wel een mooie nieuwe toevoeging.

  DUM OFFICE presenteert al jaren collecties vol kleur, maar dit jaar presenteren ze tijdens Orgatec de collectie in sterke kleurgroepen. En besteden daarbij ook aandacht aan wat een kleur voor je doet.
  Een mooie toevoeging als het gaat om de toepassing van kleur op de werkvloer.

   

   

  SPEELS EN FLEXIBEL

  Omdat een werkomgeving multifunctioneel gebruikt moet kunnen worden. Is er op de beurs heel veel aandacht voor speels vormgegeven meubilair, dat flexibel te gebruiken is.  Zoals mooi vormgegeven tafels die met groot gemak opgeklapt kunnen worden, zodat je in een handomdraai de opstelling in een ruimte kunt aanpassen. Modulaire banken, waarin verschillende functies gecombineerd kunnen worden. Maar ook organisch vormgegeven vergadertafels, die je eenvoudig koppelt in verschillende opstellingen.

   

  Oog voor design

  Op Orgatec zien we dat er meer en meer aandacht besteed wordt aan mooi vormgegeven meubilair. Meubilair in een werkomgeving hoeft niet alleen maar functioneel te zijn, maar het mag er vooral ook aantrekkelijk uitzien. Er wordt duidelijk meer aandacht besteed aan de vormgeving. En door de toevoeging van mooie details krijgt meubilair een eigen gezicht. Want ook in een werkomgeving mag je kiezen voor Meubilair met eigenheid. Dit zorgt direct voor een meer creatief interieur.

  Akoestiek

  De werkomgeving is de plek waar je collega’s en klanten ontmoet, want werken kun je ook thuis. De inrichting van de werkomgeving wordt hierdoor op een heel andere manier vormgegeven. En kenmerkt zich door meer openheid. Om er voor te zorgen dat dit toch comfortabel is, zie je dat steeds meer leveranciers zich bezig houden met producten die er voor zorgen dat de akoestiek op de werkvloer verbeterd wordt. Niet alleen zien we verschillende mooie opties voorbij komen voor Akoestische elementen die daarnaast ook als decoratief item hoog scoren. Ook een enorme verscheidenheid aan Cubes en stiltewerkplekken komen voorbij. Niet meer enkel als stiltewerkplek, maar juist als systeem waar je verschillende type ruimtes mee kunt ‘bouwen’. Zo kun je binnen 1 systeem open en gesloten ruimtes met verschillende functies combineren. O.a DeBlick presenteert op de beurs een nieuwe serie Cubes, ook hier valt helder kleurgebruik op en daarnaast is er een mooie toevoeging gedaan aan de vormgeving, door enkele cubes af te werken met afgeronde hoeken.

   

  DUURZAAM

  Natuurlijk mag de aandacht voor duurzame oplossingen en ontwikkelingen op een internationale beurs als deze niet ontbreken. Bij verschillende leveranciers is hier aandacht aan besteed. Waarbij VEPA wat ons betreft er wel echt met kop en schouders bovenuit steekt. Duurzaamheid en verantwoorde producten en productie, zitten in het DNA van dit bedrijf. En alle producten die zij op de beurs presenteren hebben een eigen verhaal. Nieuw dit jaar op het gebied van duurzaamheid is de trendpresentatie ‘Materials4future’, waarbij (jonge) ontwerpers ontwerpen met innovatieve en verantwoorde materialen presenteren.

  Meer verhalen