We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  De weg naar een nieuwe werkomgeving;
  van interieurontwerp tot realisatie

  08.02.2022

  VAN INTERIEURONTWERP TOT REALISATIE

   

  De zoektocht naar het perfecte interieur voor een (nieuwe) werkomgeving, kan een uitdaging zijn. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

  Een fijne klik tussen opdrachtgever en interieurontwerper is misschien wel het belangrijkste uitgangspunt voor een goed ontwerp. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat je een goed gevoel bij ons hebt. Zodat je zeker weet dat we je wensen begrijpen en dat we ze kunnen vertalen naar een mooi interieur. We leggen graag uit hoe we dat doen.

  “Een fijne klik tussen opdrachtgever en interieurontwerper is misschien wel het belangrijkste uitgangspunt voor een goed ontwerp.”

  KENNISMAKING

   

  Wat doet het bedrijf? Hoeveel mensen werken er en welke werkzaamheden voeren zij uit? Welke andere functies zijn er gewenst?

  Elke nieuwe aanvraag start met een uitgebreide en vrijblijvende kennismaking bij ons in de studio. Samen brengen we de werksituatie in kaart en lopen we het plan van eisen door. Maar we bespreken ook je wensen en verwachtingen. Op basis van het oriënterende gesprek brengen we in kaart wat we voor je kunnen betekenen en maken we een passende offerte.

   

  CONCEPT ONTWERP: VAN ANALYSE NAAR SCHETS

   

  Als de ‘klik’ er is en we voor je aan de slag mogen, gaan we dieper in op de wensen die eerder besproken zijn. We ontwerpen altijd vanuit de gebruiksfunctie. Een werkomgeving moet op de eerste plaats logisch en fijn werkbaar zijn. Ons doel is om een ontwerp te maken dat je verwachtingen overtreft.

  Verschillende mogelijkheden die de beschikbare ruimte biedt worden in een vlekkenplan inzichtelijk gemaakt en daarna gaan we aan de slag met een 2D indeling. We analyseren de ruimte(s), waarbij we kijken naar de gewenste toepassing en de ruimte die nodig is voor de verschillende functies.

  Tegelijkertijd gaan we ook aan de slag met een concept. We duiken in de identiteit en de cultuur van de organisatie en gaan dieper in op de werkprocessen. Vanuit deze basis formuleren we 4 belangrijke uitgangspunten en deze vertalen we naar een mooie verzameling van inspiratiebeelden. Om zo een eerste denkrichting in beeld te brengen en een idee voor vorm, kleur en materiaal vorm te geven. Tijdens de presentatie van het Concept Ontwerp presenteren we dit samen met de indelingsvoorstellen en een moodboard van materialen. Dit totaalbeeld is een uitdrukking van de identiteit van de organisatie en de basis voor de uitwerking van het ontwerp.

  Voorlopig ontwerp: van concept naar details

  In deze fase komen de details van het interieur aan bod. We optimaliseren de indeling en vertalen het concept naar een ruimtelijk ontwerp. Zo maken we keuzes voor het kleur- en materiaalgebruik voor wanden, vloeren en plafonds. We definiëren materialen en kleuren voor specifieke zones. Ook het maken van schetsen voor maatwerkelementen is onderdeel van het voorlopig ontwerp, net als voorstellen voor het losse meubilair, waaronder bureaus, vergadertafels en -stoelen.

  Op basis van deze ingrediënten maken we de eerste 3D visualisaties, zodat je een impressie van de nieuwe werkomgeving krijgt. Indien gewenst kunnen we in deze fase ook al een elementenbegroting maken. Hiermee krijgen we al inzicht in de te verwachten kosten voor de realisatie.

  Na de presentatie van het voorlopig ontwerp is de basis voor het definitieve ontwerp klaar.

  Definitief ontwerp: van ontwerp naar technische uitwerking

  Als het voorlopige ontwerp aan je wensen voldoet, werken we het uit tot een definitief ontwerp. Definitieve keuzes voor meubilair, kleur en materiaal worden gemaakt en dit presenteren we in fotorealistische 3D visualisaties. Ook gaan we aan de slag met het technische tekenwerk voor de wanden, vloeren, plafonds en elektra en worden maatwerkonderdelen meer gedetailleerd uitgewerkt.

  Daarna maken we een projectplanning en een definitieve prijsraming. Uiteraard maken wij een berekening van de kosten voor de totale investering. In één overzicht vermelden we de verwachte uitgaven voor de realisatie van het interieurontwerp, inclusief de bouwkundige kosten, kosten voor de installaties en het meubilair.

  Als dit allemaal akkoord is, kan de realisatie gestart worden.

  REALISATIE: VAN ONTWERP NAAR UITVOERING

   

  De laatste stap in het traject: het ontwerp wordt gerealiseerd.
  Tijdens deze fase houden wij nauw contact met aannemers, installateurs en overige bouwpartners. Wij volgen de bouwwerkzaamheden gedurende het bouw- en verbouwproces. We controleren de resultaten, beheren de planning en zorgen dat de werkzaamheden binnen de gestelde budgetten gerealiseerd worden. Als laatste coördineren we product bestellingen en de levering en montage van maatwerk en los meubilair op locatie. Pas als alles naar volledige tevredenheid klopt, volgt de oplevering!     

  Meer verhalen