We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  “Werken op kantoor wordt een beleving”

  29.04.2021

  De tijd dat iedereen dagelijks van 9 tot 5 naar kantoor ging om achter een eigen bureau aan het werk te gaan, lijkt voorgoed voorbij. Dat we het afgelopen jaar, gedwongen, meer thuis zijn gaan werken dat is een feit. En inmiddels is het ook wel duidelijk aan het worden dat voor veel mensen werken zal blijven bestaan uit een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Thuis kun je werk doen, waarbij focus en een goede concentratie belangrijk zijn. Op kantoor ontmoet je collega’s, werk je samen met een team of sluit je aan bij een vergadering, een workshop of een brainstorm. Deze veranderende manier van werken is zeker niet nieuw, maar de veranderde functie van kantoren is het afgelopen jaar wel in een stroomversnelling gekomen. Maar wat betekent dit voor de werkomgeving? Hoe ziet het ‘nieuwe kantoor’ eruit?

   

  Het kantoor als ontmoetingsplaats

  De betekenis en functie van het kantoor is veranderd.
  Ontmoeten en vergaderen vragen om een andere invulling van een werkomgeving. Kantoorruimte gericht op ontmoeten vraagt om een inrichting met meer ruimte voor beleving. Beleving, omdat een inspirerende werkomgeving productiviteit en creativiteit stimuleert. Ruimtes moeten inspirerend zijn, maar je moet je er ook thuis voelen. Wanneer mensen een deel van de week thuiswerken, kan de capaciteit op kantoren anders worden ingezet. Nu is het zo dat in een kantoor 70 procent van de ruimte op gaat aan ‘werken’, de rest is ‘ontspannen, ontmoeten en samenwerken’. In de nieuwe werkomgeving zullen de rollen omgedraaid zijn.

   

  “Het kantoor wordt DE plek waar het fijn kennismaken, ontmoeten en samenwerken is.”

   

  “IEDER INTERIEUR VERTELT EEN EIGEN EN UNIEK VERHAAL.”

   

  Het interieur van een werkomgeving mag een weerspiegeling zijn van de identiteit van een organisatie. Zodra je een kantoor binnenkomt is herkenbaar bij wie je binnenstapt. Fun-elementen in het interieur zorgen direct en indirect voor een positief effect op werkprestaties. Natuurlijk kennen we allemaal de voorbeelden van grote Amerikaanse bedrijven waar complete speeltuinen in het kantoor te vinden zijn. Maar zo ‘gek’ hoeft een werkomgeving echt niet te zijn. Elementen met een knipoog kun je heel goed in details terug laten komen in een interieur. Maar ook een vergaderruimte met een thema, passend bij het bedrijf is een goed idee.

   

   

  Well being is steeds belangrijker

  Gelukkig er ook steeds meer ruimte voor gezondheid en duurzaamheid. Flexibel werken is de nieuwe norm en bij het herinrichten van een werkomgeving is meer aandacht voor gezondheid en welzijn. Kwaliteit wint het hierbij van kwantiteit. Voldoende planten op kantoor geven je een goed gevoel en voldoende ruimte voor beetje ontspanning is belangrijk. Korte ontspanningsmomenten zorgen voor meer focus op de werkzaamheden. Ontspanningsmogelijkheden zijn daarom zeker onderdeel van een sterk interieurconcept; dus daag je collega vooral van tijd tot tijd even uit voor een potje tafelvoetbal of een wedstrijdje pingpong.

  100 standaard witte bureaus in 1 grote ruimte dat is echt verleden tijd. Werkplekken worden meer ‘Activity Based’. Zodat je het werk dat je moet doen in een comfortabele omgeving kunt doen. Van Focuswerkplek voor een moment dat je echt even geconcentreerd moet werken. Tot aanland- of flextafel, om voor of na een meeting nog even wat mails te beantwoorden.

  Je komt naar kantoor omdat dit een plek is waar je graag wilt zijn, afspreken en werken.   

   

   

  Meer verhalen