We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een synergie tussen
  creatievelingen en makers

  • Type object Nieuwbouw, Duurzaam

  • Oppervlakte 100 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant ALX

  Een inspirerende ruimte die creativiteit uitstraalt en tegelijkertijd een rauw randje heeft. Dat was het doel voor de nieuwe werkomgeving van ALX studio, een toonaangevend creatief bureau gespecialiseerd in diverse media producties. Maar bovenal wilden ze een werkomgeving die functioneel goed in elkaar zit. Voorzien in fijne werkplekken, een uitstekende overlegruimte met extra akoestische voorzieningen en een plek om te brainstormen of ontspannen. Al deze elementen zijn essentieel om het werkproces van ALX te ondersteunen en te stimuleren.

  "Het moet een ruimte worden die af is,
  maar niet gepolijst, een gevoel van onvolmaaktheid."

  Het betonnen en industriële casco van de ruimte vormt de perfecte basis voor de pure en rauwe uitstraling van het interieur. Zoals Alex van ALX studio het treffend verwoordde: “Het moet een ruimte worden die af is, maar niet gepolijst, een gevoel van onvolmaaktheid.” Om deze rauwe karakteristiek te versterken, hebben we gekozen voor puur materiaalgebruik en eerlijke details, maar wel op een unieke manier.

  Dit is onder andere te zien in het gekozen meubilair; een verzameling van verschillende kleuren, structuren en vormen. Maar het maatwerk springt eruit dankzij unieke materiaalcombinaties en gedetailleerd vakmanschap. Twee ruimtelijke statements vormen de kastenwand, waarin onder andere de pantry is geïntegreerd, en de houten pui van de overlegruimte. Wat de kastenwand zo bijzonder maakt, is het gebruik van roze tegels met rode voegen in het keukenblad en de achterwand. Dit creëert een prachtig contrast met het wit en hout van de rest van de kast en sluit perfect aan bij de serene basis van de ruimte.    

  De houten pui voegt warmte toe aan de krachtige industriële basis en valt op door zijn eenvoudige elegantie. Het draadglas zorgt voor een spel van licht in de ruimte en biedt tegelijkertijd voldoende privacy. Zodra je de overlegruimte betreedt, stap je een andere wereld binnen. Het gebruik van roodroze velours en warme kleuren in het meubilair knipoogt naar het werk van ALX studio. Maar wat deze ruimte echt bijzonder maakt, is het speciaal ontworpen vloerkleed, een waar kunstwerk van Vincent de Boer.

  In dit project zijn twee kunstwerken gecreëerd door de getalenteerde broers Vincent en Guido de Boer, die toevallig neven van de klant zijn. Deze kunstwerken zijn niet alleen uniek, maar hebben daarom ook een extra persoonlijke betekenis. Het was een bijzonder cadeau voor ons toen Alex aangaf dat hij wel een paar mannen kende die voor een grafisch statement konden zorgen. Het samenspel van lijnen en vormen geeft de ruimte een kunstzinnig en creatief karakter.

  Teamwork is dreamwork

  De nauwe en intensieve samenwerking met de klant, de kunstenaars en de makers van het interieur heeft dit project naar grote hoogten gebracht. De creatieve ideeën en unieke details brachten de nodige uitdagingen met zich mee, maar dankzij de korte communicatielijnen en het onderlinge vertrouwen zijn we erin geslaagd. Het resultaat en de kwaliteit van het project zijn daardoor juist versterkt. Een uniek project met een buitengewone samenwerking.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten