We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een duurzaam staaltje:
  upcycling in Eindhoven

  • Type object Nieuwbouw, Duurzaam

  • Oppervlakte 1000 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant VdMeijs

  In het hart van Eindhoven heeft VdMeijs onlangs haar nieuwe pand betrokken, een locatie die de weerspiegeling is van hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Als een familiebedrijf dat gedurende bijna veertig jaar is uitgegroeid tot een voortrekker in vastgoedonderhoud en -verduurzaming, wilden ze een ruimte creëren die niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt.

  "Duurzaamheid is niet alleen een concept in dit project; het is een verhaal dat wordt gedeeld met klanten en bezoekers."

  Een verhaal van toewijding

  Vier belangrijke uitgangspunten in het ontwerp zijn samengesmolten tot een geheel. Op verschillende strategische plekken in het pand vind je echte blikvangers. Deze eyecatchers springen in het oog door het opvallende materiaalgebruik, dat een interessant contrast vormt met de rustige basis. Ook het hergebruiken van materialen in nieuwe toepassingen is belangrijk. Het interieur weerspiegelt de identiteit van VdMeijs door oude bouwmaterialen om te toveren tot functionele en esthetische elementen. Duurzaamheid is de kern van het materiaalgebruik in het interieur. Duurzame en nieuwe materialen worden naadloos geïntegreerd om een harmonieuze omgeving te creëren. De ruimte is slim verdeeld tussen een rustige werkomgeving en een actieve middenkern, onderscheiden door kleur, sfeer en materiaalgebruik.   

  Duurzaamheid in de details

  Duurzaamheid is tot in de kleinste details van het interieurproject doorgedrongen. Het akoestische spuitwerk aan het plafond, gemaakt van gerecyclede kranten, is een perfect voorbeeld van hoe duurzaamheid in de basis is verankerd.

  Oude bouwmaterialen die elders misschien afgedankt zouden worden, hebben een tweede leven gekregen in dit project. Achter de balie vind je oude looproosters, die samen met de tekst ‘Wij verduurzamen’ in LED-verlichting een opvallend element vormen. Een ander mooi voorbeeld is het lichtobject boven de koffie-ontvangstbar dat is vervaardigd uit een oude regenpijp.

  Een verhaal om te delen

  Duurzaamheid is niet alleen een concept in dit project; het is een verhaal dat wordt gedeeld met klanten en bezoekers. Een op maat gemaakte wand biedt een platform om dit verhaal te vertellen, met de mogelijkheid om materialen, foto’s en tekst op een modulaire manier weer te geven en keer op keer nieuwe presentaties te tonen.

  EEN RUW RANDJE

  Het kleurenpalet in het interieur wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van verschillende ruwe  (bouw)materialen, waaronder blank hout en rode dakpannen die een boeiend contrast vormen met onder andere de betonnen vloeren.

  Dit interieurproject is niet alleen een kantoorruimte; het is een statement van toewijding aan duurzaamheid, innovatie en hergebruik, en het belichaamt de visie van VdMeijs voor een betere, meer verantwoorde toekomst.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten