We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Creativiteit op het podium

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 1300 m2

  • Locatie Enschede

  • Klant Nederlandse Reisopera

  Opera-ervaring

  Van een werkomgeving zonder identiteit naar een bruisende opera-ervaring. De voormalige werkplek van de Nederlandse Reisopera was een omgeving zonder eigen karakter. Een gesloten ruimte met kleine, afgesloten kantoren waar je je afvroeg bij welk bedrijf je eigenlijk binnen stapte. Maar achter die muren werkten dagelijks een team van creatievelingen aan reizende operaproducties, van concept tot realisatie. Voor Hal2 was dit een ware bron van inspiratie.

  “Overal vind je een knipoog naar de wereld van het theater, niet alleen van het eindproduct - een reizende operaproductie - maar ook van de reis naar dat eindproduct.”

  EEN WERKPLEK ALS BELEVING

   

  In de nieuwe werkomgeving draait alles om beleving. Het is niet zomaar een plek om te werken; het is een ruimte waar collega’s samenkomen om te werken en elkaar te ontmoeten. Maar het is ook een omgeving waar bezoekers worden verwelkomd in een inspirerende setting.

  In de nieuwe werkomgeving mag dit verhaal niet alleen duidelijk worden verteld, maar vooral ook zichtbaar zijn. Zodra je binnenstapt, beleef je Reisopera. De huisstijlkleuren zijn prominent aanwezig in het interieur, maar het gaat verder dan dat. Overal vind je een knipoog naar de wereld van het theater, niet alleen van het eindproduct – een reizende operaproductie – maar ook van de reis naar dat eindproduct. Het ‘Off stage’ verhaal wordt hier in beeld gebracht, en bezoekers krijgen letterlijk een kijkje achter de schermen.

  KLINKT ALS MUZIEK

   

  Om de beleving compleet te maken, zijn bijvoorbeeld de inzingruimtes in het entreegebied geplaatst. Hierdoor krijgen bezoekers en medewerkers niet alleen visuele, maar ook auditieve prikkels die bijdragen aan de opera-ervaring.

  Op strategische plekken in het interieur is ook ruimte ingericht voor beeldende rekwisieten uit het archief van Reisopera. Achter de schermen is een schat aan kostuums en accessoires uit alle voorstellingen beschikbaar, en deze krijgen nu een podium zonder overdadig te zijn.

  KLEURRIJK EN THEATRAAL

   

  Het kleurenpalet van de werkomgeving is afgeleid van de huisstijl van Reisopera en contrasteert prachtig met de betonnen basis van het gebouw. Het is een kleurrijk en divers geheel dat tegelijkertijd rust uitstraalt, vooral omdat Hal2 ervoor heeft gekozen kleur in grote statements toe te passen.

  EEN GANGZONE MET LEF

   

  De werkomgeving is verdeeld over twee verdiepingen: werkplekken op de ene en ontmoetingen en vergaderingen op de andere. Beide verdiepingen ademen de sfeer van Reisopera uit, met herkenbare kleuren en sprekende visuals. Op maat gemaakte wandvisuals domineren de hele verdieping en tonen op een grafische manier de producties van Reisopera, van concept tot uitvoering.

  Gordijnen in organische vormen sieren het plafond van de gangzones en creëren een sfeer van theater. Dit zorgt voor een sierlijk en een tikkeltje dramatisch beeld, en draagt ook bij aan een uitstekende akoestiek.

  MULTIFUNCTIONEEL

   

  De werkomgeving is op veel vlakken multifunctioneel ingericht, met meerdere vergaderruimtes die flexibel kunnen worden aangepast. De kleedkamer, die maar enkele maanden per jaar in gebruik is als kleedkamer, kan eenvoudig worden omgebouwd tot een creatieve vergaderruimte.

  Reisopera heeft nu niet alleen een werkplek met een eigen identiteit, maar ook een omgeving waar opera tot leven komt, zowel voor medewerkers als bezoekers. Het is een plek waar creativiteit, inspiratie en opera samenkomen.    

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten