We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een hoogwaardig interieur
  met positieve impact

  • Type object Renovatie, Duurzaam

  • Oppervlakte 500 m2

  • Locatie Amsterdam

  • Klant Convent Capital

  In een tijd waarin duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop staan, neemt Convent Capital het voortouw als een investeringsmaatschappij met een focus op duurzame ondernemingen. Hun toewijding aan de circulaire economie is duidelijk merkbaar en dit streven naar duurzaamheid heeft zich ook vertaald naar het ontwerp van hun nieuwe kantoor. Hierbij zijn de uitgangspunten, namelijk minimalisme met een twist, verbondenheid met de natuur en voorbereid zijn op de toekomst, leidend geweest. Het kantoor is niet alleen een werkplek, maar een uitnodigende omgeving waar ontmoeting, samenzijn en samenwerken centraal staan.

  “Onze ideale werkomgeving is een strakke, zakelijke en minimalistische werkomgeving met rustige kleuren dat tegelijkertijd een gevoel van ‘thuis’ weergeeft. Het moet een centrale plek van verbinding zijn, waar je kunt ontmoeten, overleggen en rustig kunt werken.

  We noemen onszelf ‘The Circulair Investor’, een CO2 neutrale inrichting zou een mooi statement zijn.” – Convent Capital

  "Onze ideale werkomgeving is een strakke, zakelijke en minimalistische werkomgeving met rustige kleuren dat tegelijkertijd een gevoel van ‘thuis’ weergeeft."

  Een huiselijke sfeer in een ruw casco

  Bij het ontwerpen van het nieuwe kantoor voor Convent Capital stond één doel centraal: een ontmoetingsplek creëren met een warme, huiselijke en uitnodigende sfeer, die tevens kwaliteit uitstraalt. Hoewel het gebouw aan de buitenzijde gekenmerkt wordt door zijn karakteristieke Amsterdamse schoolstijl, contrasteert het ruwe casco met stalen puien, betonnen vloeren en constructie sterk hiermee.

  Om deze sfeer te bereiken, is er gekozen voor een gebruik van warme en lichte kleuren, evenals veel hout, waardoor het kantoor een uitnodigende en hoogwaardige uitstraling heeft gekregen als tegenhanger van het ruwe casco van het gebouw. Daarnaast is gezocht naar verbinding met de natuur door het integreren van ronde vormen in maatwerk, stoffering en patronen, en door het toevoegen van veel beplanting.

   

  Duurzaamheid in de werkomgeving

  De speelse plattegrond biedt diverse hoekjes in het kantoor die een gevoel van geborgenheid creëren; dit zijn prettige plekken om te werken, te ontmoeten en tot rust te komen. Deze nieuwe werkomgeving is allesbehalve standaard; het is een omgeving die je rustig maakt en je thuis doet voelen.

  Als contrast met deze serene basis zijn er bijzondere objecten toegevoegd, zoals kunst, stoffering en meubels die de zintuigen prikkelen en elk hun eigen verhaal vertellen. Een voorbeeld hiervan is de op maat gemaakte directietafel, vervaardigd uit gerecycled plastic met de uitstraling van marmer.

  Duurzaamheid in de werkomgeving

  Het nieuwe kantoor van Convent Capital illustreert overtuigend dat duurzaamheid niet altijd direct zichtbaar is, maar wel tastbare voordelen oplevert. Onze uitdaging was om een interieur te creëren dat niet alleen hoogwaardig en kwalitatief is, maar ook verantwoord en klaar voor de toekomst.

  Om onze CO2 footprint minimaliseren, hebben we bewust gekozen voor materialen die vervaardigd zijn uit reststromen, en veel meubilair geselecteerd dat bestaat uit duurzame materialen en/of lokaal geproduceerd is. Daarnaast hebben we bijzondere aandacht besteed aan circulariteit door maatwerk zo demontabel mogelijk te maken, recyclebare materialen toe te passen, en te kiezen voor meubilair dat ontworpen is met circulariteit in gedachten.

  We geloven dat kiezen voor kwaliteit een vorm van duurzaamheid is. Daarom zijn materialen en meubilair geselecteerd die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een lange levensduur hebben. Door deze zorgvuldig te integreren en op de juiste manier toe te passen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst, waarin onze werkomgeving niet alleen functioneel, maar ook ethisch verantwoord is.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten