We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  De nieuwe architectuur en het interieur vormen de perfecte compositie

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 250 m2

  • Locatie Helmond

  10 jaar geleden mocht Hal2 al aan de slag voor deze opdrachtgever in Helmond. Toen zijn al de eerste interieurontwerpen gemaakt en gerealiseerd voor deze woning. De afgelopen tien jaar heeft Hal2 samen met de klant verschillende ruimtes in het huis aangepakt. Van de keuken en woonkamer tot de kinderkamers en het tuinhuis mét zwembad. Hierdoor is er een prettige en langdurige relatie opgebouwd. De klant wist Hal2 nu weer te vinden. De wens van de klant: een aanbouw die veel licht naar binnen brengt. Samen met Ommar-Ruhl architecten gingen we aan de slag.

  "Hal2 heeft veel tijd gestoken in een goede samenwerking met de architect, de aannemer en de klant om zo tot een super verfijnd eindresultaat te komen."

  EEN GOEDE SAMENWERKING TUSSEN HAL2, DE ARCHITECT EN DE KLANT

   

  Samen met Omar-Ruhl architecten zijn er meerdere ontwerpen bedacht voor de verbouwing. Ieder ontwerp met zijn eigen voordelen en bijzondere aspecten. Deze ontwerpen zijn uitgewerkt in 2D- en 3D-beelden om de klant een zo goed mogelijk beeld van het resultaat te kunnen geven. Na meerdere ontwerpsessies is uiteindelijk het definitieve ontwerp vormgegeven. Het ontwerp van de aanbouw geeft een moderne en stoere twist aan het huis door het gebruik van zwart staal en veel glas. Het ontwerp van het interieur is hierop aangepast maar straalt juist ook warmte en gezelligheid uit.

  In dit ontwerp is aan alles gedacht

  Duurzaamheid en hoogwaardigheid zijn twee pijlers die zijn meegenomen in alle beslissingen en in de uitvoering van dit project. Zo is in het hele ontwerp slimme verlichting toegepast en zie je designelementen terug in de afwerking en de verlichting. Het is belangrijk dat de nieuwe aanbouw een mooie samenhang vormt met het nieuwe interieur. Dit kan alleen door een intensieve samenwerking tussen interieurarchitect en de architect. Ook in de uitvoeringsfase was er nauw contact tussen Hal2, de architect en de aannemer voor een super verfijnd eindresultaat.

  De volledige benedenverdieping is op de schop gegaan

  In het definitieve ontwerp is besloten dat de volledige benedenverdieping aangepast wordt. De bewoners vinden het belangrijk om tijdens de verbouwing wel gebruik te blijven maken van het huis. Daarom verblijven zij tijdens de verbouwing in het tuinhuis en zorgt de aannemer ervoor dat de bovenverdieping gewoon begaanbaar blijft. Op deze manier hebben de bewoners zo min mogelijk last van de grote verbouwing.

  Aangezien er voor gekozen is om de volledige benedenverdieping te verbouwen is ook opnieuw gekeken naar de installaties. Er is voor gekozen om alles te vernieuwen. Van slimme installaties die te bedienen zijn met je telefoon tot aan elektrische zonwering. Naast de nieuwe installaties zijn ook alle vloeren vernieuwd en is de gehele woning opnieuw gestuct en geschilderd.

  Van een prettige en warme woonkamer naar een lichte en ruime keuken

  Voordat je de nieuwe woonkamer bereikt ga je via de centrale hal door de prachtige nieuwe stalen taatsdeuren. De taatsdeuren zijn uitgewerkt met canale glas zodat de privacy wordt gewaarborgd. De woonkamer voelt als een warme deken om je heen. Hier is gekozen voor donkere accentkleuren met eiken voor een gezellige sfeer. De grote donkerblauwe maatwerk kast biedt een prachtige plek voor een bestaand kunstwerk.

  Links van de woonkamer bevindt zich de hobbykamer. Ook hier zie je het donkerblauw weer terugkomen maar deze keer in het schilderwerk. Door de kleur door te schilderen op het plafond, creëer je een ruimte in een ruimte voor een gezellige hoek. In deze ruimte is er gekozen voor een maatwerk bank en kast en deze zijn vervaardigd uit duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen waardoor deze jarenlang meegaan.

  De keuken is het pronkstuk van de woning. Hij kenmerkt zich door het prachtige zicht naar buiten door de komst van de aanbouw. Er is voor gekozen om de keuken uit te werken in wit zodat de ruimte optisch nog lichter en groter lijkt. Toch is er ook kleur toegevoegd maar dan in de details. Denk bijvoorbeeld aan de krukken en stoelen. Als extra detail is deze kleur ook toegevoegd aan de voegen van het tegelwerk. Door deze kleine details vormt het interieur zich tot één geheel.   

  Producten en diensten

  Een interieur is iets heel persoonlijks. Een huis is pas een thuis als het de identiteit van de bewoners weerspiegelt. En een interieurontwerp weerspiegelt de bewoners pas als er goed is geïnventariseerd. Alle wensen, eisen en het beschikbare budget zijn uitgangspunten voor de volgende stap.

  De indeling van een woning bepaalt mede het woongenot. Een nieuw interieurontwerp verlangt ook dat er gekeken wordt naar de herindeling van een woning in passende ruimtes, en dat er duurzame keuzes gemaakt worden met het oog op de toekomst. Diverse indelingsvoorstellen vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

  Sfeer is onmisbaar in elk ontwerp, duurzame materialen dragen bij aan de toekomstbestendigheid van de woning. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Bij Hal2 in de showroom wordt met een sfeer- en materiaalsessie de beoogde sfeer van het ontwerp tastbaar gemaakt.

  Voor de uitvoerbaarheid van een ontwerp zijn gedetailleerde indelingstekeningen ontzettend belangrijk. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het beoogde resultaat al in de ontwerpfase helder en tastbaar.

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. De gedetailleerde 3D-visualisaties die Hal2 opstelt geven de bewoners een kristalhelder driedimensionaal beeld van het beoogde resultaat.

  Belangrijk onderdeel van het interieurontwerp is een passend lichtplan. Samen met de lichtarchitect worden alle mogelijkheden besproken, de verlichting per ruimte afgestemd op de functie, en maatwerk ideeën aangedragen. De elektraspecialisten dragen functionele oplossingen aan en verzorgen de uitvoering in latere fasen.

  Hal2 begeleidt en coördineert het volledige project van A tot Z. Een intensief bouwproject is een proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Enkel met een vlekkeloze planning, raming, aansturing, begeleiding en coördinatie, wordt het traject én naar volledige tevredenheid, én binnen de geplande tijdsperiode, én binnen het gestelde budget gerealiseerd.

  De sfeer en materiaalkeuze die in stap 3 besproken is, bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke uitstraling van het interieurontwerp. En omdat de uitstraling en sfeer van een thuis heel persoonlijk is, onderscheidt een interieurontwerp van Hal2 zich door maatwerk interieurelementen en stoffering. De coördinatie op locatie en aansturing van een team interieurbouwers garandeert een perfect eindresultaat.

   

  De kers op de taart in dit proces is een gepersonaliseerd shopping plan. Een passende eettafel, in het oog springende zithoek of een compleet nieuwe inventaris. De personal shopper van Hal2 draait er de hand niet voor om.

  Meer projecten