We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Modern en licht met behoud van originele ornamenten

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 225 m2

  • Locatie Heeze

  VAN SLAAPKAMER NAAR WONING

   

  De bewoners van dit landelijk vrijstaand woonhuis met karaktervolle oude elementen, klopten bij Hal2 aan voor een nieuw ontwerp voor hun slaapkamer. Tijdens het oriënterende gesprek rees voor Hal2 al snel de vraag of er een volledig nieuw, modern en warm ontwerp gemaakt kon worden voor de gehele woning, met behoud van originele ornamenten, waaronder de karakteristieke Belgisch hardstenen vloer. Het design & build traject van Hal2 bood uitkomst.

  “We kregen meteen de indruk dat Hal2 heel goed begreep wat we wilden, zo goed zelfs dat we Hal2 gevraagd hebben een ontwerp te maken voor de gehele woning.”

  RUIMTE VOOR MUZIEK

   

  Uitgangspunten voor de grote L-vormige woonkamer waren pure materialen en natuurtinten, om de landelijke sfeer die het huis van origine ademt, te combineren met een strak ontwerp. Deze ruimte is optisch opgedeeld in twee zones door de centraal geplaatste gashaard. Aan de ene zijde volop ruimte voor muziek; de voorliefde voor de piano die de bewoonster al sinds haar vroege jeugd heeft komt tot hier prachtig tot uiting, met als pronkstuk een imposante vleugel, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Samen met de kinderen die plaatsnemen op het zitje, wordt hier samen muziek gemaakt en de liefde doorgegeven. Aan de andere zijde een intiem zitgedeelte met uitzicht op de zwemvijver waarin het diffuse licht van de reflecterende zon een aangenaam lichtspel teweegbrengt.

  Modern en licht met behoud van originele ornamenten

  SPEELS GEÏNTEGREERD

   

  In een huis met een gezin met 3 kinderen, is altijd bedrijvigheid. Tussen de bedrijven door wordt er gespeeld in de op maat ontworpen speelkamer. Een heerlijk plekje, dat speels is geïntegreerd in het nieuwe interieur, waar de kinderen zich terug kunnen trekken en naar hartenlust kunnen spelen. Ook de keuken is nu onderdeel van het geheel, door een vrijstaand kookeiland ben je altijd in contact met de andere ruimten. En na een lange dag is het heerlijk bijkomen in de bijzondere kinderslaapkamers, die met maatwerk onderdelen, zoals een op maat gemaakte bedstede, en vrolijke pasteltinten een oase van rust zijn geworden.

  “De zachte aardse tinten in de slaapkamer met badkamer ensuite, geaccentueerd door veel lichtinval, maakt het een warm, rustgevend geheel.”

  VERDRAAID MOOI

   

  De nieuwe slaapkamer, met badkamer ensuite, is een kwartslag gedraaid zodat de ruimte in één oogopslag in z’n geheel te bewonderen is. Een plek met zachte aardse tinten en veel licht die wordt ervaren als een warm, rustgevend geheel, terwijl de scheiding tussen baden en slapen overduidelijk is. Wel zo fijn dat Hal2, met het design & build traject, ook de constructieve aanpassingen meeneemt in het ontwerp en deze in het beginstadium met de aannemer communiceert.

  Producten en diensten

  Een interieur is iets heel persoonlijks. Een huis is pas een thuis als het de identiteit van de bewoners weerspiegelt. En een interieurontwerp weerspiegelt de bewoners pas als er goed is geïnventariseerd. Alle wensen, eisen en het beschikbare budget zijn uitgangspunten voor de volgende stap.

  De indeling van een woning bepaalt mede het woongenot. Een nieuw interieurontwerp verlangt ook dat er gekeken wordt naar de herindeling van een woning in passende ruimtes, en dat er duurzame keuzes gemaakt worden met het oog op de toekomst. Diverse indelingsvoorstellen vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

  Sfeer is onmisbaar in elk ontwerp, duurzame materialen dragen bij aan de toekomstbestendigheid van de woning. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Bij Hal2 in de showroom wordt met een sfeer- en materiaalsessie de beoogde sfeer van het ontwerp tastbaar gemaakt.

  Voor de uitvoerbaarheid van een ontwerp zijn gedetailleerde indelingstekeningen ontzettend belangrijk. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het beoogde resultaat al in de ontwerpfase helder en tastbaar.

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. De gedetailleerde 3D-visualisaties die Hal2 opstelt geven de bewoners een kristalhelder driedimensionaal beeld van het beoogde resultaat.

  Belangrijk onderdeel van het interieurontwerp is een passend lichtplan. Samen met de lichtarchitect worden alle mogelijkheden besproken, de verlichting per ruimte afgestemd op de functie, en maatwerk ideeën aangedragen. De elektraspecialisten dragen functionele oplossingen aan en verzorgen de uitvoering in latere fasen.

  Hal2 begeleidt en coördineert het volledige project van A tot Z. Een intensief bouwproject is een proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Enkel met een vlekkeloze planning, raming, aansturing, begeleiding en coördinatie, wordt het traject én naar volledige tevredenheid, én binnen de geplande tijdsperiode, én binnen het gestelde budget gerealiseerd.

  De sfeer en materiaalkeuze die in stap 3 besproken is, bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke uitstraling van het interieurontwerp. En omdat de uitstraling en sfeer van een thuis heel persoonlijk is, onderscheidt een interieurontwerp van Hal2 zich door maatwerk interieurelementen en stoffering. De coördinatie op locatie en aansturing van een team interieurbouwers garandeert een perfect eindresultaat.

   

  De kers op de taart in dit proces is een gepersonaliseerd shopping plan. Een passende eettafel, in het oog springende zithoek of een compleet nieuwe inventaris. De personal shopper van Hal2 draait er de hand niet voor om.

  Meer projecten