We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Lang gekoesterde wens gaat in vervulling

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 50 m2

  • Locatie Waalre

  De schouw in de keuken is een fraai detail met opmerkelijk gevormde tegels en een gele voeg.

  CHIQUE GEHEEL

   

  Deze familie heeft acht jaar geleden een prachtige nieuwbouwwoning laten bouwen in Waalre. In een frisse, jonge wijk waar het goed toeven is. De woning is voorzien van grote ramen, wat voor aangenaam veel lichtinval zorgt. De grote haard, prominent in het midden van de woonkamer is een fijne plek om te relaxen. Een zwarte keuken met wit blad gecombineerd met een betonlook gietvloer, maakt het een chique geheel.

  “We volgen Hal2 nagenoeg sinds het begin op social media en we koesterden al lang de wens om ons huis door Hal2 te laten redesignen.”

  WE WILDEN DIT AL HEEL LANG

   

  Ondanks deze solide, lichte basis ontstond al vrij snel de wens om de woning te laten restylen door Hal2. De bewoners volgen Hal2 al sinds de begindagen op social media en zijn erg gecharmeerd van de projecten die de revue passeren. Het duurde echter een tijdje voordat hun wens concreet werd; budgetteren, contact leggen met Hal2 en uiteindelijk een afspraak maken voor een inventarisatie op locatie.

  GOEDE BASIS

   

  De inventarisatie bevestigt het verhaal van de bewoners: de basis is prima in orde. In de woning ligt een mooie visgraat vloer, in de keuken een strakke betonlook gietvloer. De keuken is strak, zwart en greeploos, met een dun wit blad dat iets boven de lades lijkt te zweven, wat voor een moderne uitstraling zorgt. Al met al een goed doordachte, nette basis. Samen met Hal2 wordt besloten om uit te gaan van deze basis en sfeer en warmte te creëren door gedurfde kleur- en materiaalkeuzes.

  Hiervoor bereidt Hal2 een uitgebreide kleur- en materiaalsessie voor in het eigen atelier waarbij het uitgangspunt bepaald wordt qua kleur- en materiaalgebruik. Een gedetailleerd design geeft vervolgens met behulp van visuals het beoogde resultaat goed weer en in de tweede, verdiepende sessie wordt gekozen voor een uitgesproken kleurenpalet en in het oog springende materialen.

   

  “Een uitgesproken kleurenpalet met contrasterende kleuren maakt het een spannend geheel.”

  KLEURRIJKE METAMORFOSE  

   

  Het aanbrengen van de gekozen kleuren op de wanden verandert de sfeer onmiddellijk. Voeg daar contrasterende kleuren aan toe en het resultaat is een spannend en uitgesproken kleurbeeld. De lichtgroene plinten tegen de zachtroze wanden onderstrepen dit resultaat. Apart gevormde tegels met een gele voeg tegen de koof in de keuken maken het een opvallend detail en het haardmeubel springt in het oog door terrazzo betegeling. Nieuw meubilair en een roze maatwerkkast in de hal brengen het hele redesign van de woning samen.

  Producten en diensten

  Een interieur is iets heel persoonlijks. Een huis is pas een thuis als het de identiteit van de bewoners weerspiegelt. En een interieurontwerp weerspiegelt de bewoners pas als er goed is geïnventariseerd. Alle wensen, eisen en het beschikbare budget zijn uitgangspunten voor de volgende stap.

  De indeling van een woning bepaalt mede het woongenot. Een nieuw interieurontwerp verlangt ook dat er gekeken wordt naar de herindeling van een woning in passende ruimtes, en dat er duurzame keuzes gemaakt worden met het oog op de toekomst. Diverse indelingsvoorstellen vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

  Sfeer is onmisbaar in elk ontwerp, duurzame materialen dragen bij aan de toekomstbestendigheid van de woning. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Bij Hal2 in de showroom wordt met een sfeer- en materiaalsessie de beoogde sfeer van het ontwerp tastbaar gemaakt.

  Voor de uitvoerbaarheid van een ontwerp zijn gedetailleerde indelingstekeningen ontzettend belangrijk. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het beoogde resultaat al in de ontwerpfase helder en tastbaar.

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. De gedetailleerde 3D-visualisaties die Hal2 opstelt geven de bewoners een kristalhelder driedimensionaal beeld van het beoogde resultaat.

  Belangrijk onderdeel van het interieurontwerp is een passend lichtplan. Samen met de lichtarchitect worden alle mogelijkheden besproken, de verlichting per ruimte afgestemd op de functie, en maatwerk ideeën aangedragen. De elektraspecialisten dragen functionele oplossingen aan en verzorgen de uitvoering in latere fasen.

  Hal2 begeleidt en coördineert het volledige project van A tot Z. Een intensief bouwproject is een proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Enkel met een vlekkeloze planning, raming, aansturing, begeleiding en coördinatie, wordt het traject én naar volledige tevredenheid, én binnen de geplande tijdsperiode, én binnen het gestelde budget gerealiseerd.

  De sfeer en materiaalkeuze die in stap 3 besproken is, bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke uitstraling van het interieurontwerp. En omdat de uitstraling en sfeer van een thuis heel persoonlijk is, onderscheidt een interieurontwerp van Hal2 zich door maatwerk interieurelementen en stoffering. De coördinatie op locatie en aansturing van een team interieurbouwers garandeert een perfect eindresultaat.

   

  De kers op de taart in dit proces is een gepersonaliseerd shopping plan. Een passende eettafel, in het oog springende zithoek of een compleet nieuwe inventaris. De personal shopper van Hal2 draait er de hand niet voor om.

  Meer projecten