We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Hoogwaardig en duurzaam
  nieuw kantoor voor Sweco

  • Type object Nieuwbouw, Duurzaam

  • Oppervlakte 1000 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant Sweco

  Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van duizenden architecten, ingenieurs en adviseurs creëren ze slimme oplossingen voor het stedelijk gebied. Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau.

  Sweco verhuist naar een gloednieuwe A1-locatie op de kop van Strijp-S in Eindhoven. Hal2 is gevraagd om voor Sweco een vernieuwende en uitnodigende werkomgeving te ontwerpen en te realiseren. Een prettige omgeving waar je graag komt om te werken én te ontmoeten. Niet alleen voor de collega’s en klanten uit de regio Eindhoven, maar zeker ook als hub voor de rest van het land.

  Duurzaamheid is het onderwerp dat bij alle keuzes in dit project bovenaan staat. Daartegenover is het belangrijk dat het kantoor kwaliteit en professionaliteit uitstraalt. Een unieke uitdaging die Hal2 met beide handen aangrijpt. Het wordt een onderscheidend ontwerp waardoor je wordt verrast zodra je het kantoor binnenloopt.

  "Hal2 heeft binnen dit traject vol ingezet op duurzaamheid, hergebruik en verantwoord materiaalgebruik."

  ‘Transforming society together’ is de visie van Sweco. En zo voelt het kantoor ook aan. Een ruimte waar je je thuis voelt maar die je ook graag wilt delen met anderen. Iedereen is welkom. Er kan overal en nergens gewerkt worden: anytime, any place. Een prachtig kantoor vol leven, de reden om naar kantoor te komen. Een plek die voelt als thuis, die inspireert en waar je trots op mag zijn.

  Het kantoor biedt een fijne en stille werkplek, maar stimuleert ook om elkaar te ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan fijne koffiecorners, een sfeervolle ruimte om te lunchen maar ook zones voor informeel overleg. Vergaderen en brainstormen kun je in het nieuwe kantoor doen in één van de inspirerende omgevingen. In deze ruimtes word je geprikkeld door de prettige sfeer die er heerst waardoor het leren en inspireren van elkaar wordt aangemoedigd.

  Planten zijn een belangrijk onderdeel in deze fantastische werkomgeving. Ze geven sfeer aan de ruimtes en scheppen een uitnodigend en warm gevoel. Dit is de reden dat het entreegebied is omringd met groene planten. Natuurlijk dragen alle planten ook bij aan een duurzame en natuurlijke uitstraling.

  Op naar een groene en duurzame samenleving

  Hal2 heeft binnen dit traject vol ingezet op duurzaamheid, hergebruik en verantwoord materiaalgebruik. En dit is gedaan op een manier zonder dat het een nadelig effect heeft op de hoogwaardige en kwalitatieve uitstraling van het interieur. Zo is er voor de start van het ontwerp geïnventariseerd welk meubilair nog in de opslag stond en eventueel hergebruikt kan worden. Deels is dit meubilair refurbished, om het te laten aansluiten bij de look & feel die past bij Sweco.

  Het nieuwe projectmeubilair dat een plekje gekregen heeft in het interieur, is voor het grootste gedeelte ontworpen en geproduceerd in Nederland. Bij gestoffeerde meubels is er veelal gekozen voor stoffen van gerecyclede materialen. Daarnaast zijn er ook een aantal bijzondere items verwerkt in het ontwerp. Zo zijn de tafelbladen in het lunch-/ontmoetingsgebied gemaakt van oude canvas koffiezakken en staan er verschillende krukjes en tafeltjes gemaakt van gerecycled plastic. Misschien denk je nu ‘oude koffiezakken en gerecycled plastic?’. Dat snappen wij, maar de producten zijn zo mooi verwerkt dat je er niets van terugziet. De meubels stralen luxe en klasse uit, precies wat past bij het ontwerp.

  Een bijzondere toevoeging aan het geheel zijn de 3D-geprinte lampjes uit een nieuwe collectie van Philips. Deze zijn lokaal geproduceerd en gemaakt van onder andere oude visnetten.

  Een knipoog naar Eindhoven

  Sweco heeft verschillende vestigingen verspreid over Nederland. Juist daarom heeft Hal2 ervoor gekozen om in het ontwerp een directe verbinding met Eindhoven te maken. Zo zijn alle cubes voorzien van een print met een bekend knooppunt uit de regio. De knooppunten zijn gekozen op basis van projecten waar Sweco aan gewerkt heeft.

  Twee van deze knooppunten zijn als 3D-reliëf uitgewerkt tegen de wand van een grote zone voor informeel overleg en in de grootste vergaderruimte.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten