We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Creatieve werkomgeving met een knipoog naar de technologie

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 200 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant Simdo

  Speels, fun en jong

  Simdo is een jong en creatief technologisch bedrijf. Ze bouwen digitale applicaties en websites voor toonaangevende bedrijven. Een ver-van-je-bed-show voor Hal2 en juist daarom een interessant project om de tanden in te zetten. Simdo is ooit opgericht door Siem (Sim) en Dominique (Do). Zij hebben letterlijk van hun hobby hun werk gemaakt en dit is uitgegroeid tot een groot succes. Ze groeiden uit hun jasje, waardoor ze gaan verhuizen naar een nieuw industrieel pand, het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven. De place to be voor een technisch en creatief bedrijf. Een nieuwe locatie die vraagt om een nieuwe uitstraling. Hier komt Hal2 om de hoek kijken.

  “We willen een creatieve werkomgeving die fun uitstraalt en past bij jonge mensen. Natuurlijk met een knipoog naar de technologie.”

  TIJD VOOR EEN NIEUWE HUISKAMER VOOR SIMDO

   

  Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp voor dit kantoor is dat alles op een speelse manier uitgewerkt moet worden en vooral niet standaard. Gelukkig komt het woord ‘standaard’ niet voor in het woordenboek van Hal2. Natuurlijk moet het een ruimte zijn waar gewerkt kan worden, maar ruimte voor ontspanning, gamen en ontmoeten is net zo belangrijk. Met deze pijlers gaat Hal2 aan de slag. Al snel ontstaat het concept ‘De Kantoortuin’: een werkomgeving die een groene oase is op de 10e verdieping van het Veemgebouw.      

  EEN SPEELTUIN VOOR ONTSPANNING EN ONTMOETING

   

  In de kantoortuin zijn verschillende elementen uit de tuin terug te vinden. Zo zijn de twee blauwe tuinhuizen eye-catchers in het interieur. Deze stilteruimtes zijn plekken om je terug te trekken en in alle rust digitaal contact te hebben met de buitenwereld. Daarnaast is de werkomgeving gevuld met veel planten en verleidt het ontwerp de medewerkers om naar buiten te kijken. Centraal in de ruimte staat de tuinschuur, een plek  waar overlegd kan worden onder het groen en met prachtig uitzicht over Eindhoven. Een creatieve vergaderruimte in het hart van de werkomgeving.

  DE KANTOORTUIN INSPIREERT EN BEVORDERT HET CREATIEVE PROCES

   

  Onderdeel van de kantoortuin is ‘De Huiskamer’. Wanneer je deze binnenloopt ben je de kantoorsfeer even helemaal kwijt want je loopt letterlijk een huiskamer binnen. In deze fijne ontmoetingsplek staat onder andere een lange gele eettafel waar met het hele team gegeten kan worden. De huiskamer heeft ook een mooie lounge, waar de TV met de gameconsole de hoofdrol speelt. Een plek die uitnodigt tot ontspannen en waar wordt bepaald wie de beste gamer is. De knipoog naar het speelse is terug te vinden op de ‘NS-wand’ waar technologie en liefde voor vintage treinelementen samenkomen. De ‘kantoortuin’ is een plek met ruimtes in verschillende sferen die het creatieve proces bevorderen.

  HET NIEUWE INTERIEUR OMHELST HET INDUSTRIËLE EN RAUWE KARAKTER VAN HET PAND

   

  Het gebouw heeft een industrieel en rauw karakter dat in het ontwerp van Hal2 behouden is gebleven. De rauwe betonnen liggers en kolommen vormen een mooi contrast met de nieuwe gevelpui. Als tegenhanger van de industriële uitstraling heeft Hal2 de kleurrijke identiteit van Simdo in het interieur gebracht met grote wandprints die alle ruimtes in het kantoor verbinden. Wandprints waar de speelsheid van het bedrijf en de technologie in samen komen.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten