We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  No guts, no glory

  • Type object Renovatie, Duurzaam

  • Oppervlakte 1200 m2

  • Locatie Son

  • Klant Worldpack

  Less is more, when everything’s in store

  DESIGN & BUILD 2.0

   

   

  Een warme, open en vooral inspirerende werkomgeving, verdeeld over drie verdiepingen met ieder hun eigen functie. De begane grond, waar een uitnodigende ruimte gecreëerd wordt, waar we prettig onze klanten kunnen ontvangen. Deze ruimte mag een echte blikvanger worden. Daarnaast willen we op de overige twee verdiepingen inspirerende werkplekken voorzien. Met deze vraag kwam Worldpack bij Hal2. Gezien de eerdere samenwerking zo goed bevallen is, klopten zij wederom bij Hal2 aan om het nieuwe pand in Son volledig af te stemmen op de huidige wensen op het gebied van duurzaamheid en toekomstige groei. Het vorige pand in Eindhoven Esp is heeft in 2008 een complete metamorfose ondergaan volgens het Design & Build traject. Dit sloot dermate goed aan bij de te realiseren wensen, dat voor de nieuwe locatie in Son ook gekozen is voor Het Design & Build traject, echter met vernieuwde uitgangspunten.

  “Een wens, of beter nog, een gevoel verpakken in een persoonlijk interieurontwerp dat Worldpack past als een maatpak, dat is wat Hal2 gerealiseerd heeft met hun Design & Build traject. En dat voor de tweede keer op rij. Het is genieten om elke dag te ervaren wat Hal2 in store had voor ons!”

  WORLDPACK HAS EVERYTHING IN STORE FOR YOU

   

   

  Daarmee dekt de slogan van Worldpack de lading. Al je in-store producten op tijd op de juiste plek. Dat regelen wij, iedere dag weer. Zodat jij je zorgeloos kunt focussen op je verkoop. Worldpack is sinds haar oprichting uitgegroeid van een verpakkingsbedrijf, waar de focus volledig lag op verpakkingsoplossingen aan te bieden in karton, naar de go-to partner en marktleider voor instore oplossingen. Daarin zorgt Worldpack niet enkel voor een compleet en veelzijdig assortiment in instore producten, maar ontzorgt zij ook haar klanten op het gebied van duurzaam assortimentsmanagement, een eigen creative packaging design studio en het eigen Worldpack duurzaamheidsproject. De wens voor een duurzaam interieurdesign en hergebruik van materialen sluit naadloos aan bij de circulariteitsgedachte van Hal2, een project waar we maar al te graag onze tanden in zetten.

  PAK DE ESSENTIE

   

   

  De uitgangspunten worden uit de eerste oriënterende gesprekken rap gedestilleerd en in een voorlopig ontwerp verpakt. Hal2 ent het design op:

  • Experience office. Hiermee maakt Hal2 the world of Worldpack zichtbaar.
  • (ver)Pak het! Hier staat het (her)gebruik van het eigen product centraal, het beeldend weerspiegelen van de identiteit en verpakken een nieuwe functie geven.
  • GUTS. Dit vormt de eyecatcher in het interieur, in kleur en contrast, met de focus op fun en positiviteit.
  • Duurzaam. Creatief hergebruik van materiaal en bestaand meubilair vormen een duurzame basis een prettige en gezonde werkomgeving.

  THE WORLD OF WORLDPACK

   

  De begane grond is de eyecatcher van het ontwerp. Een ruimte waar beleving centraal staat en waar je binnenstapt in the world of Worldpack. Bijna als een op maat gemaakt lifesize kijkdoos. Een visueel prikkelende omgeving die de identiteit van Worldpack perfect verpakt. De entree bestaat uit de Black Box, een volledig donkere ruimte die je visueel met één spot leidt naar de doorgang naar de Experience. Een beleving op zich, die weerspiegelt wie Worldpack is; geen statisch bedrijf met een showroom, maar een dynamische boetiek voor de retail.

  “De wens voor een duurzaam interieurdesign en hergebruik van materialen sluit naadloos aan bij de circulariteitsgedachte van Hal2, een project waar we maar al te graag onze tanden in zetten!”

   

   

  DUURZAAMHEID ALS BASIS

   

   

  Duurzaamheid, hergebruik en circulariteit vormen de basis voor het Build gedeelte. Tijdens het Design & Build traject in 2008 heeft Hal2 het toenmalige interieur voorzien van kwaliteitsmeubilair, mooie maatwerk stukken en passend los meubilair. Zelfs na 13 jaar intensief gebruik zijn deze stukken nog in prima staat. Een uitgelezen kans om de circulariteitsgedachte in de praktijk te brengen. Losse lampen, maatwerk kasten, stoelen en tafels doen in het nieuwe interieur dienst als kroonluchter, opbergmogelijkheid en plantenbak, zit- en vergadermeubilair en scheidingselementen. In de werkomgeving wordt het grootste gedeelte van de vloerbedekking hergebruikt en afgewisseld met een nieuwe pvc vloer en tapijttegel in contrasterende kleur, om de lounge, de lunchzone en het verkeersgebied te accentueren. De slimme indeling garandeert voldoende privacy, terwijl de werkomgeving als een open ruimte aanvoelt. Leuk detail: Hal2 heeft maatwerk scheidingselementen vervaardigd uit kartonnen dozen als knipoog naar waarmee het ooit allemaal begonnen is voor Worldpack.  

   

  In de werkomgeving wordt het grootste gedeelte van de vloerbedekking hergebruikt en afgewisseld met een nieuwe pvc vloer en tapijttegel in contrasterende kleur.    

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten