We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  De cirkel is rond

  • Type object Duurzaam

  • Oppervlakte 500 m2

  • Locatie Arnhem & Utrecht

  • Klant Janssen de Jong

  Circulariteit als uitgangspunt

  Voor het nieuwe kantoor in Arnhem en Utrecht was Janssen de Jong op zoek naar een partner die in de interieurontwerpen niet alleen het verhaal van Janssen de Jong kan verweven, maar ook hun visie op circulaire totaaloplossingen kan integreren. Hal2 verzorgt al meer dan een decennia duurzame interieurontwerpen met hergebruik, natuurlijke materialen en duurzaamheid als uitgangspunt. De overeenkomstige visies op het gebied van circulariteit en het unieke Design & Build traject van Hal2 gaven de doorslag. Zo kwam de cirkel rond.

  “We waren op zoek naar een partner die de identiteit van Janssen de Jong in de nieuwe interieurs kon verwerken. Hal2 heeft onze vernieuwingsmissie naar een circulaire bouw- en vastgoedeconomie perfect aangevoeld en vertaald.”

  TOEKOMSTPERSPECTIEF

   

  Janssen de Jong behoort tot de top 15 bouwbedrijven in Nederland. Zij zijn een waardevolle partner in de vastgoedketen. Een die van A-Z betrokken is en blijft bij nieuwbouw, onderhoud, restauratie, renovatie en herontwikkeling. Een die adviseert, samenwerkt en creëert. Die integraal circulaire oplossingen toepast om een mondiale vernieuwingsslag te realiseren. Een ambitieuze visie vertaalt in een uitdagende missie, met duurzaamheid, circulariteit en hergebruik als rode draad. Met als doel een circulaire bouw- en vastgoedeconomie. Daarmee wil Janssen de Jong vormgeven aan een duurzame maatschappij die voor alle toekomstige generaties leefbaar blijft.

  BEWUSTE KEUZES

   

  Het ontwerp wordt gedefinieerd door 4 uitgangspunten die Janssen de Jong kentekenen:

  Natuurlijk. Creëren van een prettige en gezonde werkomgeving. Een omgeving die warmte uitstraalt en een natuurlijk werkhabitat vormt door het gebruik van veel planten en groen.

  Circulair. Bewuste ontwerpkeuzes en duurzaam materiaalgebruik. Circulariteit als rode draad door het gehele ontwerp. Toepassing van verantwoorde materialen, creatief hergebruik van bestaande elementen en de identiteit van Janssen de Jong verweven in het ontwerp door de herkomst van materialen prominent in beeld te brengen.

  Lef! Lef is een van kernwaardes van Janssen de jong. De ambitie om voor beweging te zorgen in de vastgoedmarkt en voorop te lopen bij het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen vergt lef. Dit komt terug in opvallende kleuren, materialen en vormen. Een rustige basis met stevige contrasten. Dit resulteert in een eyecatcher op een strategische locatie.

  Focus vs ontmoeten. Het contrast tussen een rustige focus werkomgeving en een stimulerende omgeving om te ontmoeten, die onderscheiden in kleur, sfeer en materiaal. En de flexibiliteit in gebruik van de diverse werkplekken maakt het nieuwe kantoor tot een prettige en gezonde werkomgeving.

  OPVALLEND OVEREENKOMSTIG

   

  Ondanks dat de kantoorpanden enorm van elkaar verschillen, Arnhem is een traditioneel betonnen kantoorpand en Utrecht is een duurzaam pand gebouwd van hout, zijn ze ook opvallend overeenkomstig. De in het oog springende elementen die in beide kantoren terugkomen zijn zorgvuldig gekozen in het ontwerp en zorgen voor eenheid. De oorsprong van de veelal hergebruikte materialen onderstreept het duurzame karakter van beide kantoorpanden van Janssen de Jong. Tijdens een bezoek aan de werf van Koninklijke Woudenberg is Hal2 op zoek gegaan naar gebruikte materialen om deze in de nieuwe interieurs een nieuwe toepassingen te geven. De rijke oogst aan diverse materialen komt prominent terug in beide panden. Een leuk voorbeeld hiervan zijn de spots in Arnhem: de rails en spots zijn afkomstig van de winkel van Hudson Bay in Rotterdam.

  MAATWERK DETAILS

   

  Bij binnenkomst van beide panden gaat de aandacht onmiddellijk naar een opmerkelijk “archetypisch” houten huisje. Deze knipoogjes naar de werkzaamheden van Janssen de Jong zijn gebouwd met latten die van origine gebruikt zijn in theater Carré. Een modulaire wand beschrijft in elke werkomgeving het duurzame karakter van het interieur. Alle materialen en een groot gedeelte van het los meubilair wordt tot in detail beschreven. De herkomst en de mate van duurzaamheid verdient anno 2022 extra aandacht. Vanuit de duurzaamheidsgedachte van Janssen de Jong en de vernieuwingsmissie die zij zichzelf opdraagt is dit een prachtig praatstuk.

  Een “archetypisch” huisje gebouwd van latten afkomstig uit theater Carré, heeft in elk interieur een prominente functie.  

  Een rijke oogst aan gebruikte materialen heeft een nieuwe bestemming gekregen.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten