We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Koninklijke Peijnenburg:
  bekende smaken, nieuwe perspectieven

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 250 m2

  • Locatie Geldrop

  • Klant Koninklijke Peijnenburg

  Een rijke erfenis

  Een uitnodigende nieuwe werkomgeving is gecreëerd voor Koninklijke Peijnenburg in Geldrop, waar 140 jaar historie samensmelt met eigentijdse innovatie. Peijnenburg is een oer-Hollands instituut, dat sinds een aantal jaren onderdeel is van het Belgische Lotus Bakeries. Het was onze uitdaging om de rijke erfenis van Peijnenburg te behouden en deze te verweven met de huisstijl van Lotus. Het resultaat is een werkomgeving die niet alleen het verleden eert, maar ook de deur opent naar de toekomst.

  “Een hedendaagse uitstraling met respect voor het erfgoed en de karakteristieken van het gebouw.”

  SUBTIELE MERKBELEVING

   

  Onze belangrijkste focus was om zowel gasten als medewerkers een warm welkom te bieden in een uitnodigende omgeving. We wilden een subtiele merkbeleving creëren waarbij de nadruk lag op de producten en de huisstijl, niet op de merknamen. Hal2 heeft daarom gekozen voor een hedendaagse uitstraling met respect voor het erfgoed en de karakteristieken van het gebouw – een jonge, dynamische ruimte klaar voor de toekomst.

    

  DE ZOETE TOUCH VAN LOTUS

   

  Binnen het ontwerp hebben we de merkbeleving vertaald in een aantal statements, waarin het iconische Lotus-koekje op verschillende manieren is verwerkt. In tegenstelling tot het vorige interieur, dat werd gekenmerkt door veel productpresentatie en merkuitingen, hebben we ingezet op een gedoseerde toepassing van merkbeleving, waardoor de merkidentiteit sterker en duidelijker naar voren komt. Bij binnenkomst weet je meteen waar je bent.

  VERGADEREN IN STIJL

   

  De wens van de klant om een diversiteit aan overleg- en ontmoetingsplekken te creëren is vervuld. Met zowel een formele ruimte voor een grotere groep, als een meer informele setting die aanvoelt als een comfortabele woonkamer. Hal2 heeft dit onder andere vertaald in een boardroom die is uitgerust met state-of-the-art hybride vergaderfaciliteiten en die de essentie van het merk uitstraalt. De diversiteit van de overlegruimtes sluit aan bij het moderne werken.

  Historie en vernieuwing in harmonie

  Het nieuwe ontvangstgebied van Peijnenburg is een uitnodigende, eigentijdse en frisse omgeving geworden. Hier staan gastvrijheid, professionaliteit en het versterken van de merkbeleving centraal. Bij Koninklijke Peijnenburg gaat het niet alleen om de koek, maar om de ervaring, de geschiedenis en de belofte van een bruisende toekomst.

  We zijn er trots op te hebben bijgedragen aan de transformatie van deze ruimte tot een ontmoetingsplek waar historie en vernieuwing hand in hand gaan.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten