We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Bijzonder interieurontwerp
  voor een bijzondere dag

  • Type object Renovatie, Duurzaam

  • Oppervlakte 170 m2

  • Locatie Heeze

  • Klant Ciel Flora

  Vintage en duurzaam interieurontwerp voor winkel

  Een prachtige jurk die na die ene speciale dag in de kast belandt? Zonde en daarnaast niet de meest duurzame keuze. Ciel Flora denkt hier exact hetzelfde over. “Een trouwdag is mooi voor het bruidspaar en de gasten, maar kan ook mooi zijn voor de rest van de wereld”. Bij Ciel Flora vind je prachtige vintage jurken, vanuit een milieuvriendelijk en duurzaam oogpunt. Met zorg geselecteerd en aandacht voor authentieke exemplaren met bijzondere details. Hal2 ging aan de slag met een net zo uniek interieurconcept. De beleving, het gebruik van verantwoorde materialen en vintage items waren  daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

  “Een prachtig interieurontwerp dat naadloos aansluit bij onze visie, duurzaam en uniek”.

  VAN INTERIEURONTWERP TOT REALISATIE

   

  Het pand dat Ciel Flora voor de boetiek op het oog had, bestond uit één lange open ruimte met enkel daglicht aan de voorzijde. Hoe deel je zo’n ruimte efficiënt in? En dat zonder concessies te doen op de beleving die past bij de voorbereidingen op een trouwdag? Een leuke uitdaging voor Hal2.

  Zij gingen aan de slag met een aantal ideeën voor de indeling. Dat gaf een goed beeld van de mogelijkheden. En dat niet alleen, Ciel Flora wist het zeker. “Dit pand past bij onze visie en identiteit”. Het concept sluit aan bij de beleving die zij willen creëren, wanneer een toekomstige bruid de boetiek bezoekt. Het echte werk mocht beginnen. In korte tijd is het advies omgevormd naar het definitieve concept en werd gestart met de uitvoering.

  “Een goede samenwerking met lokale partners voor het beste resultaat.”

  Voor de realisatie van het interieurproject voor Ciel Flora, werd gewerkt met betrouwbare en lokale partners. Dat hielp de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden en strak te plannen. Duidelijke afspraken, korte lijnen en scherp zijn op de kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Hal2 heeft dit voor Ciel Flora uit handen genomen en met succes. Wanneer zowel het ontwerp, als de coördinatie op de bouw door één partij worden verzorgd, komt dit het project alleen maar ten goede. Een ontwerper kent de wensen van de klant en weet als geen ander wat het ontwerp moet uitstralen.

  OOG VOOR DETAIL

  Duurzaam, vintage, floral en uniek waren de uitgangspunten voor dit interieurontwerp. Deze punten komen terug in het interieur door het gebruik van duurzame materialen, de hoge kwaliteit afwerking en het gebruik van organische en natuurlijke vormen die een mooi contrast vormen met de rechte ruimtes. Elke jurk is uniek. Dit gevoel is meegenomen in het ontwerp. De indeling bestaat uit verschillende ruimtes met elk een unieke look. Dit doorbreekt de lange ruimte en geeft de winkel een knus en warm gevoel.

  Het interieurontwerp zit verder vol unieke details zoals de maatwerk houten pui met florale vormen. Deze vormen komen ook terug in het behang dat in meerdere ruimtes is gebruikt, maar in verschillende kleuren. Dit zorgt voor eenheid en rust, maar geeft tegelijkertijd elke ruimte haar eigen look.

   

   

  DUURZAAM VAN AANBOD TOT INTERIEUR

   

  Het gehele plafond is voorzien van akoestisch spuitwerk in een subtiele terra kleur. Het akoestisch spuitwerk verbetert de akoestiek en heeft ook een cradle to cradle certificaat. Dat betekent dat dit product duurzaam geproduceerd is en alle grondstoffen volledig kunnen worden hergebruikt. Naast duurzame materialen is er ook gekozen voor lokaal geproduceerde meubelstukken van o.a. hout met een fsc certificaat. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij de visie van Ciel Flora. Niet alleen een duurzaam aanbod, maar ook een duurzame materiaalkeuze voor de interieurinrichting. Alles is op elkaar afgestemd en tot in de puntjes uitgevoerd.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten