We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Brainport Human Campus gevormd in Atelier

  • Type object Renovatie, Duurzaam

  • Oppervlakte 2500 m2

  • Locatie Helmond

  • Klant Driessen Groep

  In een betonnen bunker schuilt een geheim

  VERBINDENDE FACTOR

   

  Het Atelier is een exemplarisch voorbeeld van hoe het Design & Build traject een karakterloos pand kan transformeren tot een warm inspirerend geheel met een uitgesproken functie. De voortdurende samenwerking tussen de Driessen Groep en Hal2 en de daardoor ontstane vertrouwensband bewoog de directie van de Driessen Groep om tijdens dit project de teugels te laten vieren. Het resultaat verbluft. Transformeert elke originele vorm, gevoel en functie. De ontpopping van de “betonnen bunker” naar een inspirerend en prikkelend bedrijfsverzamelgebouw leidde ook tot de geboorte van de Brainport Human Campus. Een broedplaats waar kruisbestuiving tussen jonge ondernemers, start-ups en kleine ondernemingen de rode draad vormt. Hetgeen bij de Driessen Groep als een betonnen fundament ingebed is.

  “De integrale rol die Hal2 tijdens dit project heeft vertolkt i.c.m. een speciaal voor dit project samengesteld team van jonge creatieve professionals heeft geresulteerd in een werkelijk bijzonder en uniek object.”

  ANDERS KIJKEN

   

  Om de immense transformatie in goede banen te leiden, heeft Hal2 een integrale rol vertolkt; art director voor de uiteenlopende visuele toepassingen, projectcoördinator voor de nauwlettende afstemming tussen bouwer en opdrachtgever en recruiter van een team jonge creatievelingen. Een, speciaal voor dit project samengesteld, creatief team van jonge professionals op het gebied van architectuur, interieur, publieke ruimte, product design en grafisch ontwerp. De ongelimiteerde gedrevenheid, maatwerk oplossingen en constante flow van creativiteit onderschrijft de juiste keuze. Inspirerende bezoeken, samen met de directie van de Driessen Groep, aan gelijksoortige projecten vormen een beeld dat als uitgangspunt dient voor het design. De combinatie met een nauwkeurige planning en organisatie van het eigen Hal2 team resulteert in een werkelijk bijzonder en uniek concept.

  “Het transformeren van deze karakterloze betonnen kubus naar een warm, dynamisch, inspirerend geheel en daarmee de geboorte van de Brainport Human Campus heeft onze meest gedurfde verwachtingen overtroffen.”

  NIETS IS IN BETON GEGOTEN

   

  In de conceptfase worden de uitgangspunten voor het nieuwe design bepaald. Transparantie, flexibiliteit, verbinding en circulair bouwen zijn fundamentele kernwaarden. Diepgaande brainstormsessies zorgen voor verdere vorming van het ontwerp. Ondanks het karakterloze betonnen exterieur, weinig daglicht, onlogische indeling, een energielabel G en de bijnaam “de betonnen bunker”, schuilt er een enorm potentieel. De toepassing van hoogwaardige klimaattechnische oplossingen resulteert in een energielabel A. De nieuwe routing en het doordacht vormgeven van de indeling levert een logisch geheel op. Het warme Fins vurenhout dat de voorheen grijze gevel siert, draagt bij aan CO2 vriendelijk bouwen.

  Zit-sta bureaus, flexwerk tafels, comfortabele banken, hoge tafels en stille focuswerkplekken zijn voor iedereen 24/7 beschikbaar en dragen zorg voor een duurzaam verantwoorde en vooral prettige werkomgeving.

  KRACHTIG CONTRAST

   

  Het interieur is een prikkelend, dynamisch geheel geworden, dat zich door een op elkaar afgestemd patronen-, structuren- en kleurenpalet krachtig afzet tegen het van origine grijze beton. Waarbij de circulariteit tot in detail is vertaald naar up- en recycling, vintage meubilair een tweede leven heeft gekregen en oude bouwmaterialen, kratten en straatobjecten dienst hebben gedaan als basis voor duurzame interieurelementen. Pools grenenhout haalt niet alleen buiten naar binnen, het zorgt ook voor een warme toets in diverse maatwerk objecten. Werkplekken zijn activiteit gerelateerd; zit-sta bureaus, flexwerk tafels, comfortabele banken, hoge tafels en stille focuswerkplekken zijn voor iedereen 24/7 beschikbaar en dragen zorg voor een duurzaam verantwoorde en vooral prettige werkomgeving.

  Niets is in beton gegoten: extra openingen in de buitenmuren en Pools grenenhout zorgen voor veel natuurlijk licht en een natuurlijk contrast met het originele beton.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten