We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Bij BEECKK Ruimtemakers
  aan de keukentafel

  • Type object Nieuwbouw, Duurzaam

  • Oppervlakte 100 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant BEECKK Ruimtemakers

  Van een lege industriële ruimte tot een uitnodigende omgeving

  BEECKK Ruimtemakers, het stedenbouwkundig adviesbureau dat overheden bijstaat in ruimtelijke vraagstukken, stond voor een uitdaging toen ze besloten om hun vestiging in Eindhoven te verplaatsen van het klokgebouw naar de nieuwbouw Donna op Strijp-S. Ze stonden voor hun eigen ruimtelijke vraagstuk: hoe transformeren we een lege industriële ruimte tot een uitnodigende omgeving die de identiteit van onze organisatie weerspiegelt en dient als een hub voor alle ‘ruimtemakers’? Dat is waarom BEECKK Ruimtemakers uiteindelijk Hal 2 ruimtevormgevers inschakelde.

  "We verlangden naar een ruimte met karakter, een ruimte met een verhaal, die zowel maatschappelijk verantwoord als milieubewust is."

  GEZELLIGHEID AAN DE KEUKENTAFEL

  Een belangrijke wens was om een huiselijke en uitnodigende sfeer te creëren, met een informeel karakter. Een ruimte waarin ‘Brabantse gezelligheid’ voelbaar is, alsof je samen aan de keukentafel zit. Dit vormde de basis voor het ontwerp. Bij binnenkomst bevind je je dan ook meteen in de keuken, de plek om te koken, borrelen en vooral ontmoeten. Een centrale, karakteristieke tafel speelt hierin een prominente rol. Het is de plek waar mensen samenkomen voor overleg met klanten, maar bovenal ook voor het team zelf.

  Het interieur straalt een warme en aangename sfeer uit, maar wel met een rauw randje.

    

  KARAKTERISTIEKE RUIMTECREATIE

   

  BEECKK Ruimtemakers wilde graag de robuuste uitstraling van hun vorige kantoor in het klokgebouw behouden in hun nieuwe locatie. Ze verlangden naar een ruimte met karakter, een ruimte met een verhaal, die zowel maatschappelijk verantwoord als milieubewust is. Daarom is er besloten om de houten wandbekleding van het oude kantoor te hergebruiken. De planken hadden al een leven gehad en kregen dankzij Hal2 een nieuwe bestemming. Een deel van de planken werd opnieuw gebruikt als wandbekleding, een vorm van recycling, terwijl andere delen werden omgevormd tot tafelbladen, een vorm van hergebruik. Dit is een prachtig voorbeeld van circulair gebruik van materialen. Daarnaast zorgt het, door de robuuste uitstraling die het aan de ruimte geeft, voor herkenbaarheid en karakter.

  Bij de keuze voor nieuwe materialen werd er bewust gezocht naar niet-alledaagse opties. Materialen die normaal gesproken voor andere doeleinden worden gebruikt en een unieke uitstraling hebben. Zo is de keuken gemaakt van duurzaam plaatmateriaal dat doorgaans wordt gebruikt voor constructies. Dankzij een goede samenwerking met lokale partners is er een unieke keuken gerealiseerd die centraal staat in de ruimte.

  FLEXIBEL RUIMTEGEBRUIK

  De nieuwe locatie in Eindhoven moet fungeren als een hub, een plek waar iedereen binnen de organisatie kan samenkomen. De focus ligt daarbij op ontmoetingen, minder op geconcentreerd werken. Daarom zijn er in het ontwerp slechts vier vaste werkplekken en zijn er voornamelijk aanland- en overlegplekken gecreëerd. Het is een creatieve ruimte die op diverse manieren flexibel kan worden gebruikt. Dankzij de grote dubbele deuren kan de ruimte worden vergroot of verkleind. Daarnaast zijn er meerdere multifunctionele en verplaatsbare interieurelementen geïntegreerd, waardoor de ruimte flexibel kan worden aangepast en gebruikt. Zo is er geen sprake van een eenzijdig gebruik van de ruimte en wordt de ruimte efficiënter benut.

  Wat alle ruimtes met elkaar verbindt, is de multifunctionele wand die als eyecatcher fungeert. Deze wand kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en kan worden aangepast aan de behoeften. Zo is er ruimte om te brainstormen en kan onder andere de wisselbeker van het jaarlijkse petanque toernooi met trots getoond worden op de ‘trophy wall’. Het is een wand die de identiteit van BEECKK uitstraalt en het verhaal van de organisatie vertelt. Een bijzonder element op deze wand is de landkaart, waar houten pinnen de verschillende projectlocaties kunnen markeren, inclusief de locaties in Rotterdam en Arnhem.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten