We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Bijzondere werkruimtes voor een familiebedrijf met ambitie

  • Type object Nieuwbouw

  • Oppervlakte 4400 m2

  • Locatie Helmond

  • Klant IJk (Driessen Groep)

  Samen werken, ontmoeten en eten.

  IDENTITEIT BELEVEN

   

  Beleving is essentieel binnen elk interieurontwerp. Het doel bij dit project is om de identiteit van IJk en de functionaliteiten van het nieuwe pand te vertalen naar het interieur. Bijzonder hierbij is de nauwe samenwerking, al helemaal in het voortraject, tussen Hal2 en de architect van het gebouw. Hierdoor past het pand de organisatie als het ware als een maatpak. Het menselijke en digitale met elkaar in contact brengen. Overal waar je kijkt zie je digitale toepassingen, maar dan op een menselijke manier.

  "Alles wat je binnen ziet is door Hal2 bedacht, ontworpen en uitgevoerd."

  MEER RUIMTE

   

  Driessen Groep is een familie van bedrijven in het domein van mens en werk. IJk is een van de bedrijven uit deze familie. Het groeiende bedrijf heeft behoefte aan meer ruimte, maar ook niet te veel. De open ingerichte “Dorpsstraat” verbindt de twee delen waarin het pand is opgesplitst. Een opvallende ruimte is de Kern, de ontmoetingsplek van het pand, waar meerdere functies bij elkaar komen. De aangrenzende vergaderkamers hebben allemaal een eigen thema, zoals de pub, bibliotheek en museum.

  “De werkomgeving is warm en behaaglijk met digitale en hedendaagse invloeden”

  BIJZONDERE RUIMTES

   

  Een van de bijzondere ruimtes in dit pand is het theater. Hier siert een op maat ontworpen tapijt, met huisstijl elementen van IJK, de vloer. Maar ook de andere ruimtes zijn typerend op zich door maatwerk stijlelementen. Zo heeft bijvoorbeeld de Pub een bar om vanachter te presenteren, de Bibliotheek een grote boekenkast met digitaal scherm en het Museum een waar museumstuk; een tafel in marmer. Werknemers gaan naar de Apotheek voor technisch beheer en in de Bezinningsruimte even helemaal ‘offline’ om de digitale wereld even te ontvluchten.

  De diversiteit aan zitjes en overlegplekken in hoog en laag zorgen voor een speels geheel.

  OPEN WERKOMGEVING MET AANDACHT VOOR AKOESTIEK

   

  De kantoorvleugels zijn ingericht op Het Nieuwe Werken, geen afgesloten ruimtes maar een open werkomgeving. Een goede akoestiek verhoogt werkgenot aanzienlijk. Stoffering zorgt voor veel geluiddemping, zodat op elke werkplek ongestoord kan worden gewerkt. Daarnaast zorgen op maat gemaakte Cubes, compacte geluidsarme werkplekken, voor ongestoord werkplezier.

  Bijzondere werkruimtes voor een familiebedrijf met ambitie  

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten