We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Hier ademt het enkel tennis

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 2000 m2

  • Locatie Amstelveen

  • Klant KNLTB

  Binnen de lijnen

  LOVE FOR JUICY DETAILS

   

  Het is overduidelijk dat dit het kantoor van de KNLTB is. Enkel tennis is gebruikt als uitgangspunt voor het ontwerp. Het lijnenspel van het tennisveld is een rode draad op de wanden en vloeren. De op maat gemaakte messing balie siert de entree. Uniek detail hierin is een gezandstraalde beeltenis van tennisballen die een afdruk op de grond achter laten. Er is overal veel aandacht besteed aan kleine details uit de tenniswereld, zoals een tennisracketgreep als deurklink en scheidsrechterstoelen om te overleggen. Zelfs de vloeren zijn uniek, de voetafdrukken in het geprinte tapijt leveren de illusie alsof er net iemand over vers gravel heeft gelopen.

  “Ik zie nog telkens dingen in het interieur waar ik van moet glimlachen.”

  Erik Poel, algemeen directeur KNLTB

  KNLTB

   

  De KNLTB is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland.  Hun kantoor in Amersfoort en het Nationaal Trainingscentrum in Almere zijn samengevoegd in Amstelveen. De verdiepingen voor de KNLTB waren flink gedateerd. Een grondige renovatie blijkt de enige oplossing om er weer een modern geheel van te maken. Het hele kantoor is gestript en installaties zijn vernieuwd. Omdat de KNLTB veel historie met zich meedraagt zijn er diverse op maat gemaakte glazen vitrines vervaardigd en hangt er bij de entree een grote tijdlijn.

  “Er is veel aandacht besteed aan kleine details uit de tenniswereld.”

  NATIONAAL TENNIS CENTRUM

   

  Het nieuwe Nationaal Tennis Centrum bevindt zich in dit bijzondere nieuwbouwpand in Amstelveen. Om de algemene identiteit van het nieuwe trainingscentrum te laten weerspiegelen in het complex, schakelde het NTC Hal2 in een vroegtijdig stadium in. In het pand is o.a. een horecagelegenheid, een reeks aan kantoren, inpandige fysiotherapeuten, de bondarts en fitness faciliteiten samengevoegd tot het nieuwe NTC. Opmerkelijke detail hierin: de horecagelegenheid en kantoren geven een prachtig uitzicht op de tennisbanen.

  OPVALLEND KLEURGEBRUIK

   

  Een specifiek kleurenpalet voert de boventoon in de diverse werkomgevingen. De kantoorzones zijn gestoken in grijs/blauw tinten, de focusruimtes zijn volledig in gravel kleur en de verschillende vergaderkamers hebben een blauw of groen thema.

  Omdat de KNLTB veel historie met zich meedraagt zijn er diverse custom made glazen vitrines gemaakt en hangt er bij de entree een grote tijdlijn.  

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. De vraag helder krijgen. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen, eisen en de huidige situatie voor de te ontwerpen ruimte(s).

  Het eerste beeldende vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich dieper in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materialisatie.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om eigenheid, comfort en herkenbaarheid te ervaren in een ruimte is een interieurdesign benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  Technisch tekenwerk in 3D

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat.

  Het ontwerp behoeft sfeer. Kleuren en gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt u de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt voor u als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten