We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Een nieuw pand op de
  Brainport Human Campus

  25.06.2020

  Driessen groep is een familie van bedrijven in het domein van mens en werk. Hal2 heeft inmiddels bijna 10 jaar geleden het interieurontwerp voor het eerste pand van Driessen gemaakt en gerealiseerd. Dit ging veel verder dan een interieurontwerp alleen. Het interieurontwerp voor de eerste Driessen vestiging heeft geleid tot een langdurige samenwerking, met een standaard die voor de hele ‘familie’ geldt. De samenwerking verliep zo fijn, dat vanaf dat moment Hal2 is ingeschakeld voor elke verbouwing of herinrichting van de diverse panden binnen de Driessen groep.

  Ongeveer 2 jaar geleden kwam Driessen opnieuw met een ontwerpvraag bij Hal2; het interieurontwerp voor nieuwste pand op de Human Campus ‘Het Atelier’. Na een uitgebreid ontwerptraject is begin van dit jaar gestart met de verbouwing. Peter Smits, manager Human Campus vertelt over de samenwerking met Hal2 in dit traject.

  Wanneer en hoe is het idee ontstaan voor een Human Campus en hoe is Hal2 hierbij betrokken geraakt?

  Een aantal jaren terug is het idee ontstaan om binnen de Brainport-regio een plaats te creëren waar kennis en ervaring op het gebied van HR samenkomt, waar het gaat over werkgeluk en over een leven lang ontwikkelen. De Brainport Human Campus in Helmond is dé plek waar professionals en initiatieven iedere dag bezig zijn met het mogelijk maken van werkgeluk. Ieder is op zijn of haar eigen manier actief met het verbinden van mens en werk, het delen van kennis of het opdoen van inspiratie.
  Hal2 is al meer dan 10 jaar onze partner op het gebied van interieur en inrichting. Vanzelfsprekend werden ze ook betrokken bij de verbouwing van ons nieuwste pand.

  “Hal2 is al meer dan 10 jaar onze partner op het gebied van interieur en inrichting. Vanzelfsprekend werden ze ook betrokken bij de verbouwing van ons nieuwste pand.”

  Begin van dit jaar zijn de sloopwerkzaamheden gestart, het pand is aan de binnenzijde compleet gestript.

  DRIESSEN GROEP IS IN DE LOOP DER JAREN EXPLOSIEF GEGROEID, NIET ALLEEN IN MEDEWERKERS MAAR OOK ALS BEDRIJF. NA DE VERBOUWING VAN HET VOLGDE EEN VOLLEDIG NIEUWBOUWPAND VAN IJK. WAT BRACHT BIJ JULLIE DE VRAAG TEWEEG OM TE KIEZEN VOOR NOG EEN EXTRA PAND?

  Als Brainport Human Campus willen we een plaats bieden aan bedrijven die werkzaam zijn in “het domein van Mens & Werk”. De huidige panden boden daartoe te weinig ruimte, vandaar de keuze om een pand aan te kopen en te gaan verbouwen.

  Het Atelier is een pand voor jonge professionals en start-up bedrijven. Hal2 kwam met het idee om dit dus ook te realiseren met een creatief ontwerpteam van jonge professionals. Nu het project zich volop in de realisatie bevindt; hoe kijk je tot nu toe aan tegen de samenwerking met Hal2 en de diverse andere partijen?

  Het is in ieder geval een leerzaam proces, waarin we er gaandeweg achter kwamen dat er echt andere zaken komen kijken als je werkt met een bouwteam in plaats van 1 opdrachtnemer. Na een inregel- en gewenningsperiode is dit goed op gang gaan komen en werken we met het hele bouwteam erg prettig samen.  

  Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden in het pand afgerond en is er een start gemaakt met de verbouwing. Het Atelier wordt november 2020 opgeleverd.

  3D visualisaties van het Atrium in het Atelier

  Meer verhalen