We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Nieuwe vleugel voor familiebedrijf Habufa

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 1000 m2

  • Locatie Hapert

  • Klant Habufa

  Het verhaal van Habufa in geuren en kleuren verteld

  FAMILIEBEDRIJF IN HART EN NIEREN

   

  Habufa begon in 1968 als producent van stalen buismeubelen (HAperste BUismeubelen FAbriek). Door de jaren heen is de bedrijfsvoering met het familiebedrijf meegegroeid; er worden aanverwante artikelen en meubels geïmporteerd en talloze ontwerpen voor een viertal merken gerealiseerd: het lifestyle concept Henders & Hazel, young-design concept XOOON, het shop-in-shop concept Happy@Home en het eigen label COCO maison voor alle woonaccessoires. Daarnaast is de toen kleine producent uitgegroeid tot een internationale organisatie met 100.000m2 aan totale oppervlakte en zo’n 450 medewerkers. Maar het familiegevoel blijft en de regie is nog steeds volledig in handen van de familie van de oprichter.

  “Door slim te schuiven en optimaal gebruik te maken van de beschikbare m2’s blijkt dat verhuizen niet nodig is.”

  VERHUIZEN OF VERBOUWEN

   

  Habufa kwam bij Huisaannemer Rooijakkers en Hal2 met de vraag: “We willen uitbreiden en we komen ruimte tekort, moeten we verhuizen of verbouwen?” Hal2 ging in eerste instantie aan de slag met een herindeling voor het huidige pand. Door slim te schuiven en optimaal gebruik te maken van de beschikbare m2’s blijkt dat verhuizen niet nodig is. Hal2 verzorgt in de eerste fase het nieuwe ontwerp voor 1 vleugel met 2 verdiepingen voor de afdelingen verkoop en inkoop. Hal2 verzorgt volgens het Design & Build traject het nieuwe interieur, van indeling en ontwerp tot realisatie en afstemming met Rooijakkers voor het bouwkundige deel. Hiervoor is de vleugel volledig gestript en voorzien van nieuwe vloeren en plafonds en strategisch geplaatste nieuwe binnenmuren.

  HET VERHAAL VAN HABUFA

   

  Hal2 vertelt het verhaal van Habufa in de vernieuwde vleugel. Het familiaire gevoel dat dit familiebedrijf pur sang wil uitdragen is naadloos verweven in de nieuwe ruimten. Daarvoor heeft Hal2 historische beelden gebruikt als wandbekleding. Als eerbetoon aan de oorsprong van Habufa heeft Hal2 het nieuwe interieur voorzien van maatwerk meubels vervaardigd uit stalen buizen. De diverse vergaderruimtes zijn vernoemd naar de Habufa’s Hero’s, toonaangevende bestsellers door de jaren heen. Met name de Triptrap vergaderruimte springt in het oog. Daarnaast is een groot gedeelte van het losse meubilair afkomstig uit de eigen collecties van Habufa. Hal2 heeft hierop maatwerk stoffering toegepast om het meubilair een geheel nieuw gezicht te geven. De Angelica stoel, een van die Habufa’s Hero’s, is door een PU-coating voorzien van een heel nieuwe look.

  “De dagelijkse regie van Habufa is nog altijd volledig in handen van de familie van de oprichter, en we vinden het erg belangrijk dat Hal2 juist dat familiaire gevoel heeft weten te vertalen.”

  Voor de diverse functies: werken, ontmoeten & vergaderen en ontspannen heeft Hal2 een kleuren thema gekoppeld.

  In geuren en kleuren

  Een ander uitgangspunt is het effect van kleur op je werkomgeving. Elke kleur heeft een uitwerking op stemming en productiviteit. Voor de diverse functies: werken, ontmoeten & vergaderen en ontspannen heeft Hal2 een kleurenthema gekoppeld. Vergaderen & ontmoeten is rood. Actief, stimulerend en doortastend. Perfect voor ruimten waar beslissingen moeten worden genomen en zaken moeten worden afgerond. Werken is blauw. Productiviteitsverhogend, wijs en intuïtief. Ideaal voor ruimten waar lekker doorgepakt en gewerkt moet worden. Ontspannen is groen. Duurzaam, gezond en beweeglijk. Een uitkomst om het langdurige zitten in kantoorruimten te doorbreken.     

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. De vraag helder krijgen. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen, eisen en de huidige situatie voor de te ontwerpen ruimte(s).

  Het eerste beeldende vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich dieper in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materialisatie.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om eigenheid, comfort en herkenbaarheid te ervaren in een ruimte is een interieurdesign benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  Technisch tekenwerk in 3D

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat.

  Het ontwerp behoeft sfeer. Kleuren en gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt u de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt voor u als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten