We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Samenwerken en verbinden als
  leidraad voor nieuwe pand MTA

  • Type object Nieuwbouw

  • Oppervlakte 1500 m2

  • Locatie Helmond

  • Klant MTA

  Drie, twee, een, af!

  SAMENWERKEN EN VERBINDEN

   

  Het thema samenwerken en verbinden is als het ware verweven in het DNA van MTA in Helmond. Een internationale speler op het gebied van mechatronica. Met ruim 100 specialisten ontwikkelen ze voor een diversiteit aan klanten de meest uiteenlopende mechatronische oplossingen. Machines en systemen die vervolgens ook seriematig gebouwd worden. De ontwikkeling geschiedt niet zozeer voor maar juist met de opdrachtgever. En juist die filosofie moest in het nieuwe pand tot uiting komen.

  "We zijn schouder aan schouder opgetrokken en het ontwerpteam heeft zich echt verdiept in de sfeer en cultuur van ons bedrijf."

  Robert Manders, mede-directeur MTA

  DRIE, TWEE, EEN.

   

  De enorme groei die MTA de afgelopen 17 jaar heeft doorgemaakt heeft enerzijds geresulteerd in de huidige positie als internationale netwerkregisseur in de globale mechatronica markt, maar ook in een verspreiding over 3 panden. Iets wat de korte lijnen die het bedrijf ambieert niet in de hand werkt. Dit deed hen uiteindelijk besluiten om één, nieuw pand te laten ontwerpen door Pauwert Architectuur. In de ontwerpfase is al rekening gehouden met de wens om dit nieuwe pand optimale invulling te geven aan samenwerken en verbinden. Hal 2 werd, in het beginstadium, gevraagd of zij het interieur en de inrichting van sfeer wilden voorzien zonder in te leveren op functionaliteit. Ook is er nagedacht over de werk- en vergaderruimtes, om deze in kleur- en materiaalkeuze een eenheid te laten vormen met het ontwerp.

  SPECIALE RUIMTES

   

  Een aantal speciale ruimtes verdient de aandacht. De Experience, de Tribune en het Café springen in het oog. Het Café is een relaxte, lichte plek om samen te lunchen en te ontspannen. Leuk detail is de op maat ontworpen vloer die de dynamiek benadrukt maar tegelijk ook rust uitstraalt. De Experience is zo ontworpen dat bij binnenkomst meteen een goed beeld wordt verschaft van de mogelijkheden die dit veelzijdige bedrijf biedt. Aansluitend vindt men de Tribune, indrukwekkend ontworpen en imposant, uitermate geschikt voor overleg met alle teams gezamenlijk en een mooi voorbeeld van hoe samenwerken en verbinden door het hele pand is verweven.

  “Het nieuwe interieur en de inrichting bieden ons een uitgelezen kans om optimale invulling te geven aan samenwerken en verbinden.”

   

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten