We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Royale renovatie voor familiebedrijf met internationale ambitie

  • Type object Renovatie, Nieuwbouw

  • Oppervlakte 4000 m2

  • Locatie Duizel

  • Klant Royal Agio Cigars

  De historie in een modern jasje

  HIER HANGT EEN BIJZONDERE SFEER IN DE LUCHT

   

  Familiebedrijf Royal Agio Cigars behoort tot een van de grootste sigarenfabrikanten in Europa. Jaarlijks produceren ze 750 miljoen sigaren voor afnemers in meer dan 100 landen. Het volledig gerenoveerde hoofdkantoor van Royal Agio Cigars ligt net onder de rook van Eindhoven, in Duizel. Deze ingrijpende renovatie staat geheel in het teken van deze vier pijlers: premium, natuur, warm en informatief. De rode draad komt door het hele pand terug in het interieur. Het opvallende ontwerp, duurzame materialen en visuele uitingen vormen de merkbeleving in dit bijzondere pand.

  “Al vroeg in het traject hebben we Hal2 gevraagd om met hun ontwerpen het gevoel van Agio in het pand aan te brengen.”

  Boris Wintermans, CEO Royal Agio Cigars

  WAAR ROOK IS, IS VUUR

   

  De renovatie creëert 4.000 m2 aan nieuwe kantoren, vergaderruimtes en zelfs een restaurant, alhoewel rookvrij. Een bijzondere ruimte in het pand is het moderne proeflokaal, waar sigaren worden gekeurd en geproefd. Bijzondere details benadrukken de rijke historie van het sigaren maken. Een op maat gemaakte tafel voorzien van een met tabaksbladeren bekleed tafelblad, Authentieke sigarenkistjes als wandafwerking, en aan een van deze wanden pronkt het portret van Jacques Wintermans, digitaal geprint en helemaal opgebouwd uit sigarenlogo’s. Werkelijk een bijzondere werkomgeving.

  “Een gevoel vertalen naar een passend interieurontwerp heeft vreemd genoeg veel raakvlakken met van tabaksbladeren een sigaar vervaardigen die smaak, geur en beleving combineert.”

  Het opvallende ontwerp, duurzame materialen en visuele uitingen vormen de merkbeleving in dit bijzondere pand.

  VOELT GOED

   

  Een gevoel vertalen naar een naadloos aansluitend interieurontwerp heeft vreemd genoeg veel raakvlakken met van tabaksbladeren een sigaar vervaardigen die smaak, geur en beleving combineert. Geen eenvoudige opgave, maar wel van essentieel belang in beide disciplines. En omdat een werkomgeving het juiste gevoel moet opwekken, moet het gevoel dat de opdrachtgever wil overbrengen foutloos geïnterpreteerd worden. Meteen in de conceptfase vertaalt Hal2 die essentie naar een passend maatwerk ontwerp dat, zonder in te leveren op het duurzame karakter van het pand, naadloos past in het Royal Agio Cigars gevoel.

   

   

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. De vraag helder krijgen. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen, eisen en de huidige situatie voor de te ontwerpen ruimte(s).

  Het eerste beeldende vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich dieper in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materialisatie.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om eigenheid, comfort en herkenbaarheid te ervaren in een ruimte is een interieurdesign benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  Technisch tekenwerk in 3D

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat.

  Het ontwerp behoeft sfeer. Kleuren en gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt u de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt voor u als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten