We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Nieuw pand blijkt remedie voor Centrafarm

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 1250 m2

  • Locatie Breda

  • Klant Centrafarm

  Integer en warm, met openheid van zaken

  EEN PAND DAT PAST ALS EEN JAS

   

  Centrafarm is een bekende naam in Etten-Leur. Decennialang hielden zij zich op in een typerend jaren ’80 pand, met alle typerende jaren ’80 aspecten van dien; afgesloten kantoren, een ruime kantine en traditionele indeling. Centrafarm heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van registratie, marketing en verkoop van hoogwaardige generieke geneesmiddelen, en zich in de loop der jaren onder de vleugels van moederbedrijf Strada gevleid. De organisatie kenmerkt zich door een warme, persoonlijke, laagdrempelige sfeer. Iets wat Centrafarm en haar 50 medewerkers graag terug zou zien in het interieur. Een nieuw pand dat juist dit kan bewerkstelligen stond dan ook hoog op de verlanglijst. Hal2 werd in de oriënterende fase betrokken door adviesbureau in commercieel vastgoed Zuiderlink om samen een pand te vinden dat Centrafarm past als een jas.

  “Iedere werknemer heeft nog steeds z’n eigen werkplek, maar de open sfeer maakt plaats voor focusruimten en samenwerking.”

  GEZAMENLIJKE ZOEKTOCHT

   

  De argumenten om voor een nieuw pand te kiezen waren divers; het oude pand heeft te veel vierkante meters om het interieur dat ze voor ogen hebben te realiseren, het klimaat is beneden peil en het liefst zou Centrafarm verhuizen naar centraler gelegen Breda. Door de betrokkenheid vroeg in het proces, heeft Hal2 samen met bedrijfsmakelaar Zuiderlink tijdens de zoektocht naar een geschikt pand, tot een selectie van 3 panden kunnen komen die voldoen aan de open, moderne indeling die Centrafarm ambieert. Hal2 maakte voor 2 panden een eerste indelingstekening, en mede door het overtuigende plan voor het pand aan de Reijtstraat, werd hier al snel voor gekozen.

  “De persoonlijke en laagdrempelige sfeer die Centrafarm kenmerkt, en het ingetogen karakter van ons bedrijf is door Hal2 ogenschijnlijk moeiteloos vertaald naar een interieurontwerp dat ons past als een jas.”

  Door het hele pand is de kenmerkende tabletvorm subtiel terug te vinden: op PVC vormen op de vloer, op de halftransparante raamfolies bij de afgesloten kantoren en vergaderruimten, en als raamprint op de Cubes.

  DESIGN EN BUILD: VAN SCHETS TOT REALISATIE

   

  Het Design en Build traject stelt Hal2 in staat om het gehele interieurontwerp, van initiële schets en indeling, tot uitvoering en coördinatie van de bouwkundige werkzaamheden met de verhuurder, vlekkeloos uit te voeren. Het integere karakter van Centrafarm komt uitermate tot z’n recht in het nieuwe interieur. De warme en open werkomgeving waar het bedrijf behoefte aan heeft waren de leidraad in dit Design en Build traject.

  Openheid van zaken

  Iedere werknemer heeft nog steeds z’n eigen werkplek, maar de open sfeer maakt plaats voor focusruimten en samenwerking. De 3-deling van het pand leent zich hier perfect voor, met in de linker en rechter vleugel de open werkplekken, en in het middelste gedeelte de entree, receptie en multifunctionele lunchruimte. Door het hele pand is de kenmerkende tabletvorm subtiel terug te vinden: op PVC vormen op de vloer, op de halftransparante raamfolies bij de afgesloten kantoren en vergaderruimten, en als raamprint in de Cubes. Een ingetogen, warm kleurenpalet in de kantoorvleugels maakt plaats voor een kleurrijker geheel wanneer men de middensectie betreedt. Houten accenten, elementen en accessoires onderstrepen de warme uitstraling.   

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. De vraag helder krijgen. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen, eisen en de huidige situatie voor de te ontwerpen ruimte(s).

  Het eerste beeldende vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich dieper in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materialisatie.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om eigenheid, comfort en herkenbaarheid te ervaren in een ruimte is een interieurdesign benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  Technisch tekenwerk in 3D

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat.

  Het ontwerp behoeft sfeer. Kleuren en gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt u de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt voor u als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten