We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  De hartslag van de Nederlandse sportmarketing

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 5000 m2

  • Locatie Eindhoven

  • Klant SX Park Strijpbeheer, Triple Double, Veldkamp Producties

  Sport speelt de hoofdrol in gebouw SX

  SPORTIEF COLLECTIEF

   

  In dit industriële pand uit 1914 waar lang Philips gehuisvest was, speelt sport nu de hoofdrol. Tegenwoordig het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Hier vestigden zich een groot aantal partijen op het gebied van sport, marketing en media samen. De collectieve identiteit en het ontwerp van het interieur voor het gebouw was in handen van Hal2, evenals de coördinatie van de uitvoering.

  "Bij Hal2 kregen we nooit het gevoel langs de lijn te staan, ze werken intensief met ons samen."

  BELEVING SX-GEBOUW

   

  Open werkvloeren bevorderen kruisbestuiving tussen de verschillende partijen. Met sport als inspiratiebron zijn onderwerpen als beweging, sociaal, cultureel en snelheid de leidraad voor het door Hal2 gemaakte design. Het lijnenspel in de ruimte, de kleuren, en de symboliek, zorgen voor eenheid in het SX-gebouw. Met respect voor de historische industriële eigenschappen van het pand.

  EYECATCHERS

   

  In het interieurdesign speelt sport de hoofdrol. Dat is het eerste wat opvalt bij binnenkomst. In de ontvangsthal komen alle elementen die de identiteit van SX vormen samen. Vintage sportelementen, een huiselijke sfeer en quotes en foto’s van de beste sporters aller tijden geven een energieke vibe.

  “De grote visuals en sprekende kleuren in combinatie met de open structuur stralen dynamiek uit.”

  Dankzij lijnenspellen door de ruimte en kleuren en symbolen, ontstaat er eenheid in het SX-gebouw.

  “De glazen wanden maken de werkomgeving transparant en daardoor zichtbaar voor iedereen op de werkvloer”

  Interieur SX-gebouw: sport speelt de hoofdrol  

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten