We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Sweco Groningen:
  werken, ontmoeten, inspireren

  • Type object Renovatie, Duurzaam

  • Oppervlakte 1600 m2

  • Locatie Groningen

  • Klant Sweco

  In Groningen heeft Sweco opnieuw een beroep gedaan op Hal2 om een innovatieve werkomgeving te ontwerpen die in lijn is met hun nieuwe benadering van werken en de werkomgeving. Terwijl het eerdere interieurontwerp voor Sweco in Eindhoven als vertrekpunt dient, krijgt de Groningse werkomgeving een geheel eigen karakter.

  "Een ander cruciaal aspect van het interieurconcept is de vertaling van de merkidentiteit van Sweco, zowel in kleur en materiaal als in de herkenbaarheid van de verschillende werkgebieden in het interieur."

  Sweco omarmt met hun frisse kijk op werk en kantoren diverse werkstijlen en ontmoetingsmogelijkheden in levendige en duurzame stadsomgevingen. Hal2 kreeg de uitdaging om een interieurconcept te creëren dat naadloos past bij deze gedurfde visie.

  Hal2 legt in de vertaling naar een passend interieurconcept de nadruk op het welzijn van mensen en de planeet. De werkomgeving wordt een ontmoetingsplek waar het prettig is om te zijn, met een uitnodigende uitstraling, veel groen, warme materialen, frisse kleuren en hoogwaardig meubilair. De ruimte wordt aangevuld met kwaliteitsverlichting en uitstekende akoestiek, en biedt talloze werk- en ontmoetingsplekken, ontworpen om trots op te zijn, zowel nu als in de toekomst.

   

   

  Flexibiliteit en inclusiviteit

  Wat je fijn vindt hoe je wil werken of ontmoeten is heel persoonlijk. Net zoals Sweco, streeft Hal2 naar het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin iedereen zich comfortabel voelt en effectief kan werken. De werkomgeving omvat daarom verschillende open en afgesloten werkruimten in diverse formaten, zodat zowel alleen als met een team in de juiste omgeving kan werken, afhankelijk van je wensen. We hebben flexibiliteit gecreëerd door ruimtes van verschillende grootte te creëren en een verscheidenheid aan overlegmogelijkheden, allemaal aangepast aan hybride werken.

  Merkidentiteit in kleur en materiaal

  Een ander cruciaal aspect van het interieurconcept is de vertaling van de merkidentiteit van Sweco, zowel in kleur en materiaal als in de herkenbaarheid van de verschillende werkgebieden in het interieur. Zo zijn verschillende lokale projecten in Groningen geabstraheerd naar patronen die terugkomen als wandbekleding in de overlegruimtes en het centrale gebied, allemaal passend binnen de algemene look & feel. Daarnaast zijn alle overlegruimtes voorzien van mogelijkheden voor hybride werken.

  In Groningen hebben we de duurzaamheidsfocus verder versterkt, door nog meer in te zetten  op hergebruik en refurbishen van bestaand meubilair.

  Een Lokale Toets

  Als eerbetoon aan de provincie Groningen hebben we het unieke landschap omgezet in een vloerconcept. Dit concept, uitgevoerd in aardse kleuren die harmoniëren met het landbouwlandschap, weerspiegelt het ‘lappendekenlandschap’ van Groningen.  

  Sweco Groningen is een werkomgeving waarin innovatie, duurzaamheid en de lokale identiteit samenkomen, en waarin de visie van Sweco op werken tot leven komt.     

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten