We horen graag over jouw project.

Hallenweg 2
5615 PP Eindhoven
The Netherlands

+31 40 29 100 28 info@hal2.nl

Interieur als basis voor een langdurige samenwerking

  • Type object Renovatie, Nieuwbouw

  • Oppervlakte 6500 m2

  • Locatie Helmond

  • Klant Driessen groep

Natuurlijk ontwerp met warm gevoel

DE DRIESSEN SYNERGIE

 

Het interieurontwerp voor de eerste Driessen vestiging heeft geleid tot een samenwerking, met een standaard die voor de hele familie geldt, als resultaat. Om de groei te kunnen behappen was de creatie van het huidige atrium noodzakelijk. De inrichting hiervan en van de omliggende ruimtes beperkte zich niet tot het interieur alleen. Het concept dat Hal2 toen opstelde, geldt nog steeds als de basis voor het Driessen gevoel voor alle vestigingen. En vormde de basis voor de intensieve samenwerking; de Driessen synergie.

"Driessen is een familiebedrijf waar een gezellige, gemoedelijke en sfeervolle ambiance heerst, onder de collega’s en in het interieur."

Jan Driessen, oprichter Driessen Groep

EXPLOSIEF GEGROEID

 

Driessen Groep is een familiebedrijf met zo’n 500 medewerkers en bedient ruim duizend organisaties. Hoog in het vaandel staat dat alle medewerkers moesten zich thuis voelen in het nieuwe interieur. Het doel? De Driessen sfeer vangen met veel levend groen en natuurlijke materialen, een gemoedelijke, familiale en bourgondische atmosfeer te creëren.

NATUUR

 

Bourgondische Brabantse sfeer en de Driessen familie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets wat bij het betreden van het vernieuwde pand onmiddellijk duidelijk wordt. Levend groen is nadrukkelijk meegenomen in het ontwerp. Natuur(lijk) is voor het ontwerp van alle ruimtes in meer of mindere mate leidend geweest.

“Een plek waar het fijn kennismaken, ontmoeten en samenwerken is.”

Door Hal2 op maat ontworpen en gemaakte doeken, tapijten en vloerkleden.

Het interieurontwerp voor de eerste Driessen vestiging heeft geleid tot een samenwerking, met een standaard die voor de hele familie geldt, als resultaat.
 

Producten en diensten

Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. De vraag helder krijgen. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen, eisen en de huidige situatie voor de te ontwerpen ruimte(s).

Het eerste beeldende vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich dieper in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materialisatie.

De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om eigenheid, comfort en herkenbaarheid te ervaren in een ruimte is een interieurdesign benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

Technisch tekenwerk in 2D

Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

Technisch tekenwerk in 3D

3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat.

Het ontwerp behoeft sfeer. Kleuren en gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm.

Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

Hal2 neemt u de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt voor u als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

Meer projecten