We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Nieuwe thuishaven voor Seatrade

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 275 m2

  • Locatie Breda

  • Klant Seatrade

  Zeeën van ruimte in nieuw kantoor

  DESIGN & BUILD TRAJECT

   

  Na een recente overname besloot Seatrade het hoofdkantoor in Antwerpen te verruilen voor een kantoorvleugel in het Bond Park Breda. De initiële vraag, een ruimtestudie voor een volledige verdieping van het multifunctionele Bond Park, werd later uitgebreid. Hal2 maakte denkbeeldig de complete vleugel leeg en stelde er een nieuwe passende inrichting voor op. Door de enthousiaste reactie op het nieuwe plan en doordat Hal2 hen daarna het Design & Build traject voorlegde, vroeg Seatrade Hal2 om het volledige traject te coördineren en realiseren.

  “Na de initiële vraag aan Hal2 en de presentatie van de ruimte schets, waren we meteen enthousiast. Toen Hal2 vervolgens vertelde over hun doordachte Design & Build traject hebben we hen gevraagd om het volledige traject te coördineren en realiseren.”

  BEHOUDEN VAART

   

  Seatrade is gespecialiseerd in koel- en vriesvaart. De Nederlandse rederij heeft meer dan 70 jaar ervaring in het transporteren van bederfelijke waar zoals vers fruit, diepgevroren etenswaren zoals vis en vlees, maar ook stukgoederen waaronder auto’s, vrachtwagens en plezierjachten. De diverse vloot telt circa 100 koel-, vries- en containerschepen, aangestuurd door een professionele bemanning. De sterke focus op vloot en bemanning zijn nog altijd stevig verankerd in het hart van het bedrijf. Daarnaast heeft Seatrade de volledige keten, van teler tot consument, altijd op de radar.

  “Door de intensieve samenwerking, een goede bewaking van de planning en het doordachte Design & Build traject is het ‘smooth sailing’ en wordt het nieuwe interieur in een recordtijd gerealiseerd.”

  SMOOTH SAILING

   

  Een strakke planning van het ontwerpproces over de gehele linie zorgt voor overzicht en een voorspoedige start. De realisatieplanning verloopt gesmeerd, wat resulteert in een vlot uitgewerkt definitief ontwerp. Fotorealistische beelden geven Seatrade in een vroeg stadium een duidelijk beeld hoe het nieuwe kantoor wordt vormgegeven en ingericht. Door de intensieve samenwerking, een goede bewaking van de planning en het doordachte Design & Build traject is het ‘smooth sailing’ en wordt het nieuwe interieur in een recordtijd gerealiseerd.

  Duurzame renovatie

  De bestaande kantoorinventaris is een wezenlijk deel van de nieuwe inrichting. Door goed te inventariseren welke stukken hergebruikt kunnen worden en deze in de nieuwe stijl te refurbishen, wordt een duurzame inrichting gewaarborgd. Hetzelfde geldt voor het bouwkundige deel. Hal2 bekijkt samen met de betrokken partijen welke installaties behouden blijven en vult uitsluitend aan waar nodig. Hetgeen resulteert in een uiterst duurzaam renovatieproces. Het industriële karakter van het pand wordt benadrukt door Cradle to Cradle akoestisch spuitwerk op het plafond en leidingwerk. Een hoogwaardig afwerkingsniveau in zowel meubilair als afwerking siert het nieuwe interieur.   

  MAATWERK DETAILS

   

  De grenzen tussen werk- circulatie- en flexgebieden, zijn subtiel aangegeven door verschillen in de vloerafwerking. Zo ontstaan er diverse zones met elk een eigen identiteit en functie. De werkgebieden worden gekenmerkt door de kleur blauw en een maatwerk tapijt met een subtiel golfpatroon. Het gehele kantoor ademt rederij en containers. Maatwerk details maken het interieur helemaal Seatrade eigen. De ‘kombuis’ straalt een en al container uit. De toiletten zijn voorzien van scheepsdeuren. En voor de boardroom is gekozen voor een op maat gemaakt printtapijt met Seatrade-specifieke details dat hun identiteit weerspiegelt.

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten