We horen graag over jouw project.

  Hallenweg 2
  5615 PP Eindhoven
  The Netherlands

  +31 40 29 100 28 info@hal2.nl

  Aan de slag in de Werkplaats

  • Type object Renovatie

  • Oppervlakte 100 m2

  • Locatie Heeswijk Dinther

  • Klant Gymnasium Bernrode

  Een duik in het verleden

  VAN JONGENSSCHOOL NAAR GYMNASIUM

   

  Gymnasium Bernrode bestaat al ruim 135 jaar. Het Gymnasium opgericht in 1886 als Gymnasium St. Norbertus, groeide in die tijd van een Jongensschool naar een streekschool voor gymnasiaal onderwijs. Oorspronkelijk werden jongens opgeleid tot kloosterling of priester. Dit veranderde halverwege de vorige eeuw, nadat de school een samenwerking aanging met Damiaancollege te Sint-Oedenrode. Een nieuw hoofdstuk start in 2008 als de school in zijn geheel terugkeert naar het volledig gerenoveerde, oude internaat gebouw tegenover de abdij. Een bijzonder gebouw waar moderne architectuur perfect aansluit op het historische pand.

  De werkplaats wordt direct na oplevering volop gebruikt. “Dit is DE plek waar je tussen de lessen door of na schooltijd, goed kunt werken. Of je nu even geconcentreerd aan de slag wilt of nog kort wat wilt overleggen met een collega.”

  GEZOCHT: WERKPLEK

   

  In het schoolgebouw ontbreekt het aan 1 ding: een prettige werkplek voor de docenten. Een plek waar je tussen de lessen door, maar ook na school aan het werk kunt. Met deze opdracht gaat Hal2 aan de slag. Trefwoorden als samenwerken, informeel & laagdrempelig en persoonlijk zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Daarom staat centraal in de ruimte een grote aanlandtafel die uitnodigt om aan te schuiven en samen te werken met een collega, met een kop koffie binnen handbereik.

  Maar er is ook voldoende ruimte om geconcentreerd te werken aan één van de focuswerkplekken. Scheidingselementen van houten latten en groen scheiden deze werkplekken van de rest van de ruimte.

  “De knipoog naar het verleden is zichtbaar in de details.”

  DE WERKPLAATS

   

  De werkruimte wordt in de wandelgangen ‘De werkplaats’ genoemd.
  Niet gek, want de link naar een werkplaats is snel gelegd als je naar het interieur kijkt. Zo zijn ‘gereedschapsborden’, toegepast als dividers tussen een aantal werkplekken. In het interieur van ‘de werkplaats’ is, net als in de rest van het pand, de koppeling met het verleden duidelijk zichtbaar. Zo hangen op de gereedschapsborden oude tools uit het klaslokaal, waaronder een bordwisser en een enorme passer. Gereedschappen die met de komst van de digiborden nauwelijks meer gebruikt worden.

  EEN UNIEK UITZICHT

   

  Wanneer je ‘De Werkplaats’ binnenloopt valt de grote raampartij met een uniek uitzicht direct op. Je kijkt uit op het historische pand van de Abdij dat omgeven is door groen. Niet voor niets is direct aan het raam een lange werktafel gemaakt, zodat je kunt werken op misschien wel de mooiste plek van het gebouw.

  Een mooie brug tussen het heden en het verleden, is de 3D-wand print. Dit stukje maatwerk geeft vanuit de ene hoek een beeld van het huidige pand van Bernrode. Maar kijk je vanuit de andere hoek, dan duik je met een luchtfoto van het terrein uit 1948 terug in het verleden.    

  Producten en diensten

  Het uitgangspunt voor een passend interieurconcept ontwerpen is inventariseren. En de randvoorwaarden opstellen. Hal2 bespreekt wensen en eisen en adviseert uitvoering over duurzame materiaalkeuzes en (ver)bouwtechnieken.

  Het eerste vertrekpunt voor het interieurontwerp. In de conceptfase verdiept Hal2 zich verder in de opdrachtgever. Dit resulteert in indelingstekeningen, sfeerimpressie en materiaalverantwoording.

  De beschikbare ruimte(s) afstemmen op de wensen en eisen uit het concept. Om een eigen, comfortabel en toekomstbestendig interieur te ontwerpen is een design benodigd dat verder gaat dan indeling en meubilair.

  Technisch tekenwerk in 2D

  Gedetailleerde 2D-tekeningen zijn het uitgangspunt om een ontwerp goed uit te kunnen voeren. Hal2 is gespecialiseerd in het maken van gedetailleerde overzichtsplattegronden en aanzichttekeningen. Dat maakt het ontwerp helder voor alle betrokken partijen.

  3D visualisaties

  3D-visualisaties geven een waarheidsgetrouw en fotorealistisch beeld van het interieurontwerp. Hal2 is als geen ander in staat een ontwerp om te zetten naar een detailleerde 3D-visualisatie. Voor een uiterst duidelijke impressie van het beoogde eindresultaat maken wij ook regelmatig 3D animaties van de ruimte of kun je de ruimte echt beleven in VR.

   

  Een toekomstbestendig sfeervol interieur. Bewust gekozen materialen verduidelijken de beoogde sfeer voor diverse onderdelen binnen het interieurontwerp. Een goed ontwerp vormt een balans tussen kleur, materiaal, volume, functie en vorm. Materialen en elementen met een circulair en flexibel karakter zorgen ervoor dat het interieur mee kan bewegen met de veranderende behoefte in de toekomst. Elementen en meubilair krijgen eenvoudig een nieuwe bestemming.

  Gedurende het gehele traject wordt de visuele uitstraling in materialen en kleuren voortdurend getoetst aan het oorspronkelijke concept. Past wat er is gekozen bij wat het concept uitstraalt?

  Hal2 neemt de volledige uitvoering van een ontwerp uit handen. Van overleg met de aannemer tot afstemming met vakman die de vloer komt leggen. We zijn het aanspreekpunt als opdrachtgever en voor de leveranciers. We sturen de uitvoerende partijen aan, hebben overleg met de (onder-)aannemers en bewaken de planning. Korte lijnen laten het proces zo soepel mogelijk verlopen.

  De voorbereiding van een bouwproject is een proces waarbij veel partijen en disciplines betrokken zijn. Intensieve projectbegeleiding is noodzakelijk om het project binnen een bepaalde periode, én binnen het beschikbare budget te realiseren. Hal2 coördineert en begeleidt projecten van A tot Z, inclusief raming en planning.

  Naast een passend ontwerp is de bouwkundige begeleiding van het project van wezenlijk belang. Akoestiek is een belangrijk aspect van een goede werkomgeving. Naast het toepassen van geluidsabsorberende vloerbedekkingen en plafonds, zijn er nog talloze andere oplossingen om de akoestiek optimaal te maken. Een op maat gemaakt lichtplan garandeert optimale verlichting op elke (werk)plek. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van mensen in de ruimte. Hal2 levert en monteert talloze oplossingen voor het aanvoeren van verse lucht, het afvoeren van verontreinigde lucht en de verwarming en koeling van verschillende ruimtes. Daarnaast beschikt elke werkplek over de benodigde elektra- en data-aansluitingen en wordt inbraakbeveiliging geïmplementeerd.

  Meer projecten