Kantoorinrichting van ontwerp tot en met realisatie

Kantoorpand Onderwijs Maak Je Samen

Interieurontwerp kantoor Hal2

Type object werken

Werkoppervlakte 750 m2

Opgeleverd 2019

Locatie Helmond

volledig project

Onderwijs Maak Je Samen is een ondernemend onderwijsadviesbureau. Vanwege de groei van het bedrijf zijn zij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor het bedrijf, waarbij voldoende ruimte moest zijn voor flexibele kantoorruimtes, klaslokalen en ontmoetingsruimtes. Aan Hal2 de taak om deze nieuwe locatie te voorzien van een inspirerend interieur. Hal 2 heeft tijdens het gehele proces de klant ontzorgt. We hebben voor deze klant het gehele traject verzorgt, de totale kantoorinrichting van het eerste schetsontwerp tot en met de bouwbegeleiding en levering van het meubilair.

Van gedateerd naar een upgrade

De klant was op zoek naar een inspirerende werkomgeving voor zowel het jonge team van Onderwijs Maak Je Samen als voor bezoekers en cursisten, het liefst met een industriële uitstraling. Hal2 heeft naar aanleiding van deze vraag een unieke kantoorinrichting gemaakt. Hierbij is gekeken naar de mogelijkheden die het pand bood, binnen het gestelde budget van de klant. De algemene ontmoetingsruimtes zijn teruggebracht naar de essentie van het pand en de architectuur, waarbij de industriële basis van het pand weer naar voren is gehaald. Hierdoor is bij binnenkomst meteen een sfeervolle en unieke ruimte ontstaan. Daarnaast is door Hal 2 kritisch gekeken naar de bouwkundig status van het pand. Het gehele pand heeft een bouwkundige upgrade gekregen waardoor het weer volstaat aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden aan een werkomgeving. Hal 2 heeft de volledige verbouwing van het pand gecoördineerd en door het zorgvuldig uitwerken van een verbouwingsplan, het opzetten van een realistische planning en een nauwe samenwerking met de uitvoerende partijen is in een korte tijd een prachtig interieur neergezet.

Industrieel vs huiselijk

Wanneer men het pand binnen komt is een sfeervolle ontmoetingsruimte gecreëerd, verdeeld over twee verdiepingen. Hierbij is gebruik gemaakt van de industriële basis van het pand waar we door het toepassen van vintage meubilair en stoffering een huiselijke sfeer hebben gecreëerd. Zeker op de verdieping ontstaat hierdoor echt een huiskamergevoel. De ruimtes en het meubilair in de ontmoetingsgebied is flexibel te gebruiken, waardoor hier ook een lunch of informele vergadering kan plaatsvinden. In de verbindingszones is steeds een fun-element toegevoegd zoals een ‘monkey-bar’ en een grappige vloer-print. Dit zorgt voor een speels effect door het hele pand, passend bij het werkgebied van dit bedrijf.
Voor de klaslokalen is gekozen voor een neutrale basis met natuurlijke kleurtinten. De focus moet in deze ruimtes op de inhoud & lesstof of training liggen, zonder dat men teveel wordt afgeleid door de omgeving. Door het toepassen van een speels patroon op de vloer wordt de gebruiker toch geprikkeld en geïnspireerd. Door het toepassen van klaptafels en stapelbare stoelen is het meubilair in deze ruimtes is flexibel en eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan men eenvoudig inspelen op de behoefte van de gebruiker en kunnen de ruimtes voor vele doeleinden gebruikt worden.
Voor de kantoorruimtes is gekozen voor een lichte en frisse basis. Hierbij is veel wit gebruikt, aangevuld met grijstinten, lichtgroen en vergrijsd blauw. Het meubilair in deze ruimtes biedt de mogelijkheid flexibel gebruik te maken van deze ruimtes waardoor een nieuwe manier van werken ontstaat. Er is een mix gemaakt tussen in hoogte verstelbare werkplekken, lounge zitjes voor informeel overleg en hoge tafels met krukken voor een actief overleg tussen medewerkers of wanneer iemand een tijdelijke flexwerkplek zoekt. Er zijn grote flexwerk tafels gecreëerd welke zijn geïnspireerd op een oude lessenaar. Op deze manier zijn in het gehele pand verwijzingen gemaakt naar het werkveld van Onderwijs maak je samen. Het interieur van het pand is echt een verlengstuk geworden van de identiteit van het bedrijf!

Door op een creatieve manier met het budget van de klant om te gaan is een unieke mix aan meubilair en maatwerk ontstaan. Er is gezocht naar slimme en betaalbare oplossingen. Waarbij de uitstraling die we op voorhand hadden bedacht niet uit het oog verloren is. Dit alles heeft geresulteerd in een unieke kantoorinrichting welke naadloos aansluit op de werkzaamheden binnen het pand van Onderwijs maak je samen.

Producten en diensten:

Conceptontwikkeling en materialisatie Technisch tekenwerk in 2D en 3D Projectbegeleiding Vloeren, wanden en plafonds Verlichting en elektra
Interieurontwerp kantoor Hal2

Echt alles weten over dit project

Laat dan hier even je gegevens achter
Interieurontwerp Helmond
“ Onderwijs maak je samen is een organisatie waar samen ontwikkelen centraal staat. Samen een nieuwe interieur creëren was dan ook een unieke kans voor beide partijen. ”